10 huonekasvia, jotka eivät tarvitse paljon valoa

Vaikka kaikki kasvit tarvitsevat vähän valoa menestyäkseen, jotkut eivät tarvitse sitä yhtä paljon kuin toiset. Ne kukoistavat talon paikoissa, jotka hyötyvät hieman varovaisemmasta valonlähteestä. Ihanteellinen, jotta näihin kodin pimeimpiin paikkoihin mahtuu myös kasveja!

1. Calathea

Voimme keskittyä esimerkiksi makoyana- tai roseopicta-lajikkeita – katso alla oleva kuva -, jotka antavat vaikutelman, että kuviot on maalattu hienovaraisesti lehtiin. Mutta yleisesti ottaen calathea on a graafinen kasvi joka tuo ripauksen omaperäisyyttä ja modernia.

Calathea roseopicta
Luottotiedot: iStock / Yosuke Hasegawa

2. Orkidea

Tämä kasvi on epäilemättä suosituimpien palkintokorokkeella! Ja olisimme väärässä riistää itseltämme sen niiden kukintana koristaa täydellisesti kodin sisustuksen. Jos se tarvitsee vähän valoa, on parempi välttää kaikin keinoin altistamasta sitä suoralle auringonvalolle, koska se voi polttaa sen kukat.

orkidea phalaenopsis kukka
Luotto: ulleo / Pixabay

3. Hämähäkkikasvi

Kutsutaan myös chlorophytum, tämä Etelä-Afrikasta kotoisin oleva kasvi on erittäin helppo kasvattaa. Kasvien koostumuksessa tai yksinkertaisesti jousituksessa, se vaatii vain vähän hoitoa – muuta kuin säännöllistä kastelua tietysti.

chlorophytum hämähäkkikasvi
Krediitit: iStock / dropStock

4. Sanseviere

Tämä korkea ja pystysuora kasvi, jota joskus kutsutaan anopin kieleksi, pukee helposti tilaa alkuperäiselle renderöinnille ja joka ei vie liikaa tilaa. Lisäksi se on erittäin kestävä, todellinen plus niille, joilla ei välttämättä ole vihreää peukaloa!

sansevieria
Luotto: KatiaMaglogianni / Pixabay

5. Un caladium

Nähdessään kauniita lehtiä tästä caladiumista ymmärrämme paremmin, miksi hänen lempinimensä ei ole mikään muu kuinenkelin siivet. Niiden koristeellinen ulkonäkö antaa hieman harmoniaa mihin tahansa koristeluun. Sävy ei häiritse caladiumia, kunhan se saa vähän luonnonvaloa.

Caladium Candidum valkoiset lehdet
Luotto: iStock / Lagui

kaikki vinkit perennojen kesäpenkin luomiseen

20 kukkaa, jotka vaativat hyvin vähän huoltoa