10 kasvia työpöydällesi

Uusi työpäivä julistetaan, ja sitä lyö sormien jatkuva napautus tietokoneen näppäimistöllä. Edessäsi yksinkertaisia ​​elektronisia laitteita, mutta ei mitään vihreää. Älä huolestu, on täysin mahdollista vihreyttää työtilasi hieman ja tehdä pienestä työalueestasi elävämpi. Tässä on 10 kasveja, jotka voit laittaa pöydällesi kukkimaan ja tekemään työpaikastasi rauhoittavan pienen paikan.

1) Le Chlorophytum comosum

Kutsutaan myös hämähäkkikasveksi, chrolophytum on erityisen sopiva kasvi työllesi. Se voidaan sijoittaa mihin tahansa, joko pöydän kulmaan tai hyllylle. Se on erittäin kestävä ja vaatii vähän huomiota. Se sopii kaikille niille, joilla ei ole vihreää peukaloa. Se ei vaadi paljon kastelua ja suosii jopa kuivuutta liikaa vettä. Se tarvitsee myös vähäisen valon kehittyäkseen. Sen lisäksi, että sitä ei ole kovin vaikea ylläpitää, sillä on saastuttavia ominaisuuksia.

chlorophytum hämähäkki kasvi
Laajuus: iStock / dropStock

2) Aloe vera

Aloe vera on mehevä kasvi, joka näyttää hyvältä työpöydälläsi. Saastuttaa ja absorboi sähkömagneettisia aaltoja, näyttää ihanteelliselta olla lähellä tietokonettasi ja monia muita ympärilläsi olevia elektronisia koneita. Se tarvitsee kirkkaan tilan asettamatta sitä suoraan auringonvaloon, koska se voi aiheuttaa palovammoja ja kuivua. Se ei vaadi paljon kastelua, sinun tarvitsee vain lisätä hieman vettä, kun maaperä on kuivaa pinnalla. Yhteenvetona voidaan todeta, että kevyt ja vähän vettä ovat ainoat ainesosat, joiden avulla aloe vera kukoistaa täysin työpöydälläsi!

Aloe vera
Luotto: Alex Holyoake / Unsplash

3) Sansevieria

Sansevierialla tai anopin kielellä ei ole erityisiä tarpeita altistumisen suhteen. Olipa sinulla valoisa huone tai enemmän varjoa, kasvi voi silti nauttia siitä. Se voi kuitenkin kasvaa paljon hitaammin ja enemmän pimeässä huoneessa. Älä kuitenkaan altista sitä suoralle auringonvalolle, joka voi kuivata sen ja johtaa kuolemaan. Kastele sitä, kun maaperä on kuivaa pinnalta. Hyveiltään se on myös saastuttavaa, edistää hapen saantia ja säätelee ympäristön kosteutta!

sansevieria Sanseveria
Luotto: KatiaMaglogianni / Pixabay

4) Le spathiphyllum

Kutsutaan myös kuukukkana, tämä kasvi, jossa on valkoisia, hienoja, ilmavia ja erittäin tyylikkäitä kukintoja, kukkii herkästi työtilasi. Se tarvitsee valoa, mutta ei suoraa auringonvaloa ja runsasta, kohtuutonta kastelua, kun maaperä on kuivaa pinnalla. Jos voit, suihkuta vettä säännöllisesti sen lehtiin, spathiphyllum arvostaa, että sen lehdillä on kosteutta. Huomaa myös, että laitos on yksi saastuttavista kasveista, joten se on ihanteellinen ehdokas työpöydällesi!

kuukukka Spathiphyllum
Luotto: iStock / Georgina198

5) orkidea

Se on ilmeisesti kasvi, jota suosittelemme. Orkidean ja sen herkän, antenni- ja jopa taiteellisen kukinnan on oltava toimistossasi! Jos työhuoneesi on valoisa, lämpötila on noin 21 °, sinulla on kaikki edellytykset sen asianmukaiselle kehittymiselle. Ole kuitenkin varovainen, älä aseta sitä suoraan auringonvaloon. Kastelua varten voit jatkaa viikoittaista kylpyä. Tätä varten liota kasvi noin 10-15 minuuttia ja anna sen valua ennen kuin asetat sen takaisin. Kasvi on tyytyväinen tähän kasteluun ja elämään toimistossasi sen lisäksi, että se kukkii upeasti.

orkidea
Luotto: kareni / Pixabay

6) Le pothos

Kohtuullinen valo tai kirkas huone, mikä tahansa sopii pothosisi. Vain sen lehtien väri ja kasvu voivat vaihdella altistumisen mukaan. Kastele sitä säännöllisesti niin, että sen pinta kuivuu hieman kahden kastelun välillä. On myös tarpeen tarjota paikka, jossa kasvi voi kehittyä, koska se luo lehtiä, jotka voivat muuttua nopeasti hankalaksi. Voit kuitenkin katkaista sen ilman ongelmia, jos kasvi kasvaa liian voimakkaasti.

Pothos
Näyttelijät: Kelsey Brown / Unsplash

7) Jade -puu

Jade -puu on kuuluisa Crassule -laji, ellei yleisin. Se voidaan leikata bonsaiksi, joka näyttää hyvältä työpöydälläsi tai jätetään sellaisenaan. Ole kuitenkin varovainen sen kehityksen kanssa, koska kasvi voi tulla erittäin suureksi, jos sitä ei leikata. Kasteluun sen ei pitäisi olla liian suuri, kasvi pitää vettä lehdissä. Ihanteellinen on kastella sitä, kun maaperä on melko kuiva. Se on kuitenkin tehtävä säännöllisemmin kukinnan aikana, joka yleensä tapahtuu syksyllä. Päinvastoin, kastelua on vähennettävä talvella, kerran kuukaudessa, mikä on suurelta osin riittävä. Se arvostaa kirkasta valotusta ilman suoraa aurinkoa.

jade puu
Lähde: TuJardínDesdeCero / Pixabay

8) Le dieffenbachia

Puutarhanhoidon aloittelijoille suositeltava dieffenbachia on trooppista alkuperää oleva kasvi, joka voi kukoistaa täydellisesti toimistossa. Se vaatii kirkasta valoa altistamatta sitä suoralle auringonvalolle. Suorampi altistuminen on kuitenkin mahdollista talvella, koska auringon säteet ovat vähemmän paahtavia. Lisäksi se on säilytettävä paikassa, joka on noin 20 °, eikä se tue tilaa alle 15 °: ssa. Lopuksi kastele säännöllisesti, anna maaperän kuivua pinnalle kahden kastelun välillä. Nämä olosuhteet ilahduttavat kasviasi, joka voi jopa kasvaa suureksi ajan myötä. Siksi, jos asetat sen pöydällesi, muista säilyttää mahdollisuus asettaa se maahan, jos se kasvaa hieman liikaa.

Dieffenbachia
Luotto: Bogdan Kurylo / iStock

9) Pepperomia

Peperomia on kasvi, joka vaatii hyvää valoa, mutta joka pelkää liian suoraa auringonvaloa sen pienillä lehdillä. Jos jälkimmäinen vaalenee, se osoittaa, että se on alttiina liian voimakkaalle valolle, joten sitä on siirrettävä, jotta se voi kukoistaa. Sitä on kasteltava kohtuullisesti, koska se ei tue liian kuivaa ympäristöä eikä liian märkää maaperää, joka voisi mädättää juuriaan. Odota, että maaperä kuivuu pinnalle, äläkä jätä lautasta vettä sen alle. Suosittele suihketta sen lehtiin erityisesti talvella, jotta ylläpidetään aina tietty kosteus, joka saattaa puuttua pattereiden ollessa käytössä.

Peperomia
Luotto: Lana_M / iStock

10) kaktukset

Lopuksi, emme voi suositella tarpeeksi kaktuksia työpöydälläsi. Erittäin helppo ylläpitää, ne ovat täydellinen ratkaisu niille, jotka haluavat tehdä toimistostaan ​​hieman vihreämmän ja joilla ei välttämättä ole vihreää peukaloa. Kaktus vaatii kohtuullista kastelua vain, jos sen maaperä on todella kuiva. Hän pitää sisätiloista ja arvostaa paljon valoa. Vaikka jotkut lajit nauttivat suorasta auringonvalosta, toisten on sopeuduttava hitaasti tähän suureen altistumiseen. Älkäämme unohtako lajeja, jotka pelkäävät sitä kokonaan. Kiinnitä siis huomiota lajikkeeseen, jonka pitäisi vastata työhuoneesi kirkkautta.

kaktus
Kuvaus: Pexels / Pixabay

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 huonekasveja, jotka eivät tarvitse paljon valoa

Spathiphyllum: neuvot, istutus ja kuukukan hoito

Orkidea: miten se kestää?

Top 15 parhaista eksoottisista hedelmistä ja vihanneksista!

Rikkakasvit ovat hyödyllisiä eivätkä niin pahoja. Selvittää miksi!