10 keltaista kukkaa kirkastamaan puutarhaa varmasti

Se on luultavasti kirkkain luonnossa esiintyvä väri. Keltaista arvostetaan usein sen valon ja elinvoimaisuuden vuoksi, minkä vuoksi siihen liittyy monia myönteisiä ominaisuuksia ja tunteita. Puutarhassa tämä väri on helppo yhdistää esimerkiksi vaaleanpunaiseen, valkoiseen tai violettiin. Penkkeihin tai kukkapenkkiin keltaiset kukat ovat siksi tervetulleita vähän valoa tarvitseviin puutarhoihin!

1. Coreopsis

Joillakin lajikkeilla on myös punainen sydän, joka ei vähennä tämän arvostetun kukan viehätystä. toukokuusta kesän loppuun. Se istutetaan yhtä paljon maahan kuin ruukkuihin, esimerkiksi parvekkeen reunaan.

coreopsis keltainen kukka
Luotto: iStock / wooyaa

2. Graham Thomas -ruusu

Perinteisesti keltaisella ruusulla on ollut huono maine: sitä pidetään joskus petoksen symbolina. Joten miksi et valitsisi tätä englantilaista valikoimaa, joka tarjoaa pehmeämpiä oranssin sävyjä ?

Graham Thomas ruusunkeltainen kukka
Luotto: iStock / Michael Fusco

3. Mäkikuisma

The tähtikeltaiset kukat Mäkikuisma ovat ihanteellisia, jos haluat luoda maalaispuutarha. Tätä kukkaa käytetään laajalti myös vaihtoehtoisessa lääketieteessä, erityisesti ahdistusta ja tiettyjä vaihdevuosien haittavaikutuksia vastaan. Suurimman osan ajasta sitä kulutetaan muodossa yrttiteet.

Mäkikuisman keltainen kukka
Luottotiedot: iStock / AlexRaths

4. Craspedia

Alunperin osoitteestaAustralia ja Uusi-Seelanti, tämä kukka erottuu muodonsa omaperäisyydestä. Tätä kirkkaan keltaisella pomponilla koristeltua sauvaa kutsutaan myös nimellä rumpu sauva. Jotta se kukoistaa, istuta se aurinkoon ja suojaa sitä pakkaselta hinnalla millä hyvänsä.

keltainen kukka craspedie
Luotto: iStock / JohnnyWalker61

5. Talvi jasmiini

Kuten nimestä voi päätellä, tämä kukka ei pelkää kylmiä talvilämpötiloja. Päinvastoin, hän ihailee itseään joulukuusta maaliskuuhun, joka varmasti piristää puutarhaa ennen kevään paluuta!

talvinen jasmiinin keltainen kukka
Luotto: iStock / Natalia Spiridonova

Kumin huolto, kastelu ja uudelleenistutus

6 pensasta kasvamaan ihailemaan vaaleanpunaisia ​​kukkia kaikkina vuodenaikoina