10 pahinta puutarharikkakasveja!

Rikkaruohot vaikeuttavat puutarhureiden oppipoikien elämää. Yleensä rikkaruohot leviävät hyvin nopeasti ja tunkeutuvat kokonaan maahan. Jos niitä esiintyy sadon keskellä, voimme olla varmoja, että jos emme hävitä niitä, ne tukehtuvat vetämällä ravinteita maaperästä. Vaikka on olemassa monia luonnollisia vinkkejä kitkemiseen, se on edelleen Job pitkä ja kipeä. On surullista nähdä vihannespuutarhasi tai rikkaruohojen uhkaama nurmikko. Löydä puutarhan 10 pahinta rikkaruohoa!

1) Kiusallinen

Quackgrass on yksi pahimmista rikkaruohoista, joita voit kuvitella kasvavan puutarhassa. Se on erityisen invasiivinen ja leviää koko alueelle nopeasti, ja kitkeminen on joskus vaikeaa. Viiriäinen hiipii kaikkialle: kujille, nurmikolle, lippukivien väliin… todellinen päänsärky puutarhurille. Multaa voi olla väliaikainen ratkaisu.

quackgrass rikkaruohot
Luotto: sarangib / Pixabay

2) egopodi

Egopodia on erittäin vaikea poistaa, koska se peittää maan kokonaan pitkillä juurakoillaan. Se ei aina ole yksi ei -toivotuista esteettisyytensä ansiosta. Voit asentaa multaa, mutta et varsinaisesti myrkyllistä rikkakasvien torjunta -ainetta.

egopode
Laajuus: Pixabay

3) voikukka

Köyhillä voikukilla on aina ollut huono maine monien puutarhureiden keskuudessa. Invasiivisina pidetään niitä kaikkialla ja ovat erityisen vastustuskykyisiä. Nämä eivät kuitenkaan ole vaikeimpia hävittää ja Epsom -suola toimii erittäin hyvin niiden poistamisessa. Tietenkin on monia ratkaisuja, kuten kiehuva keittovesi, manuaalinen rikkaruoho, terminen kitkeminen jne. Jokaiselle oma tekniikkansa voikukan hävittämiseksi.

voikukkien rikkaruohot
Lähde: pixel2013 / Pixabay

4) punainen tipu

Punainen tipu (tai kananmuna) on upotettu maan pinnalle hiipivien juuriensa ansiosta. Lisäksi kukinta hajottaa punaisen kananmunan siemenet, jotka vahvistuvat entisestään alueelle! Koska se on vain pinnalla, se on helppo vetää ulos, mutta vain ennen kukintaa. Ennaltaehkäisy on avain tätä rikkaruohoa vastaan. Se on yksi monivuotisista kasveista.

mouron rouge
Lähde: Brett_Hondow / Pixabay

5) lansettimainen piharatamo

Pieninä annoksina lanceolate plantain voisi melkein olla koristeellinen. Mutta jos se alkaa vallata koko puutarhan, se alkaa ärsyttää. Sitten on tarpeen vetää sen juuret pois rikkakasvien veitsellä tai tikulla. Suojapeite estää toisen kukinnan. Vältä kuitenkin luonnolle haitallisia rikkakasvien torjunta -aineita.

lanceolate rikkakasvien piharatamo
Laajuus: WikimediaImages / Pixabay

6) L’oxalis

Oksalis muistuttaa apilaa, mutta vain 3 lehdellä. Se on poistettava hienovaraisesti, koska jos onnettomuus aiheuttaa varren rikkoutumisen, saatat antaa vauvojen paeta. Kuitenkin, kun vauvat ovat hajallaan, oxalis asettuu jälleen alueelle. Tunnetko kauniin violetin oksalin?

Apila
Luotto: MetsikGarden / Pixabay

7) Kanadan ohdake

Ohdake on pieni mausteinen pallo, jonka tunnemme niin hyvin. On tarpeen toimia ennen sen kukintaa, muuten on melkein liian myöhäistä. Todellakin, kun se kukkii, Kanadan ohdake levittää tuhansia siemeniään kaikkialle tuulen ansiosta. Sen juuret voivat olla hyvin syviä ja imeviä.

sininen ohdake kukka rikkaruoho
Luotto: strecosa / Pixabay

8) hiipivä leinikki

Hiipivä leinikki on erittäin voimakas kasvi. Tämä pieni leinikki on erityisen kova kosteilla nurmikoilla. Jälleen kerran sinun on puututtava ennen kukintaa. Kuokka on ystäväsi.

leinikki hiipivä leinikki
Laajuus: manfredrichter / Pixabay

9) Brambles: rikkaruohot

Bramble on erityisen sitkeä. Jopa sen jälkeen, kun se on vedetty ulos lapasta ensimmäistä kertaa, se tulee uudelleen pinnalle. Siksi toimenpide on toistettava, kunnes se katoaa lopullisesti. Ja aivan kuten nokkonen, se pistää!

rikkakasvit rikkaruohot
Kuvaus: siala / Pixabay

10) peltotukka

Bindweed on kasvi, josta on vaikea päästä eroon. Sitä kutsutaan myös ”paholaisen suoliksi”, ja se kietoutuu istutusten ympärille, joskus jopa niin pitkälle, että ne tukehtuvat niihin. Se ei vain kietoudu kukkien ympärille, vaan myös istuttaa hienot juurensa paikalleen ottamaan ruokaa ja vettä. Silti hän näyttää niin vaarattomalta kauniiden vaaleanpunaisten valkoisten kukkiensa kanssa!

rikkakasvien rikkaruohot
Luotto: JACLOU-DL / Pixabay

Puutarhanhoidossa luonnontuotteet ovat välttämättömiä ympäristön suojelemiseksi. Mutta tietyt elementit, kuten valkoviinietikka tai karkea suola, tunkeutuvat vesipöytiin, eikä tämä ole parempaa kuin kasvien terveystuotteet, kuten glyfosaatti.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Myrkylliset kasvit: 6 kasvia, joita vältetään puutarhassa

Ruusu ruukussa: kuinka viljellä ja ylläpitää sitä täydelliseksi?

Hiekkainen maaperä: 8 kasveja, jotka sopivat hiekkaiselle maaperälle

kuinka saada kauniita ihmeitä puutarhaan

kasvaa tämä pensas tuoksuvilla kukilla keskellä talvea