10 pensaita hedelmäsuojien tekemiseen

Kun ajattelemme pensasaitoja, kuvittelemme tätä vihreää kasvipalkkia, jossa on ikivihreät lehdet. On kuitenkin olemassa muita koristeellisia ja jopa hedelmäpensas, jotka voivat hyvin korvata klassisen tujan. Lisäksi hedelmäsuojalla on kaksinkertainen etu, että se on syötävä ja epätyypillinen! Tässä on luettelo 10 pensaasta hedelmäsuojien tekemiseen.

1) Vadelmapuu

Vadelma kasvaa ihanteellisesti suojaksi pensaskasvutottumuksensa ansiosta, ja se ilahduttaa sinua kesän kirpeillä hedelmillä!

vadelmia
Luotto: ulleo / Pixabay

2) mustaherukka

Mustaherukan kasvu on nopeaa. Tämä on etu, jota ei pidä unohtaa, koska sen hedelmiä on mahdollista maistaa ensimmäisestä vuodesta lähtien!

cassis
Luotto: Beata Haliw / iStock

3) musta seljanmarja

Seljanmarjan kukinta muotoutuu hyvin kevyesti heti kauniin kauden saapuessa. Silloin sinulla on mahdollisuus nähdä kaunis pensas, jossa on valkoisia kukkia ja joka antaa tilaa hyvin mustille marjoille.

musta seljanmarja
Luotto: ulleo / Pixabay

4) Korean mulperi

Ilman huoltoa korealainen mulperi voi saavuttaa 4 metrin korkeuden! Mutta ole varma, se tukee kokoa hyvin ja sitä voidaan lyhentää parhaaksi katsomallasi tavalla. Sen pitkät hedelmät ovat myös erittäin makeita.

mulperipuu
Laajuus: Wikipedia

5) hasselpähkinä

Hasselpähkinäpuussa on erittäin kaunis pyöristetty lehtineen ja erityisen maukkaita hedelmiä!

pähkinänruskea
Luotto: ffaber53 / iStock

6) Karviainen

Karviainen on kestävä kasvi. Maistelemme sen hedelmiä heinä -elokuussa. Punaherukoiden lisäksi tarjolla on makean makuisia kultaherukoita, kuten lajike Ribes rubrum “Blanka”.

karviainen
Tuotteet: nitrub / iStock

7) L’arbousier

Arbutussa on pyöreitä, punaisia ​​syötäviä hedelmiä ja pieniä piikkejä. Maistelemme sen hedelmiä lokakuusta joulukuuhun.

arbousier
Luotto: Gwenvidig / iStock

8) guava puu

Guava -puu on hedelmäsuoja, joka tuottaa pieniä pyöreitä vihreitä hedelmiä. Sen ikivihreä ja kiiltävä lehtineen tekee siitä ihanteellisen pensaan pensasaidalle. Sen hedelmiä maistellaan lokakuusta marraskuuhun. Niillä on erittäin makea maku, joka vaihtelee mansikan ja ananaksen välillä.

goyavier
Laajuus: Pixabay

9) Siperian kuusama

Tämä hauska hedelmäsuoja tuottaa hedelmiä, jotka muistuttavat voimakkaasti mustikoita, vaikka ne ovat pitkänomaisempia. Niillä on myös sama kirpeä maku kuin näillä. Sadonkorjuuaika on toukokuusta kesäkuuhun. Tämä pensas pensas voi saavuttaa 1,5 metrin korkeuden ja paljastaa vihreän ja pörröisen lehtineen.

siperian kuusama
Tunnisteet: rostovtsevayulia / iStock

10) goji

Goji tuottaa pieniä marjoja, joita pidetään superruoina. Runsaasti antioksidantteja sisältävillä goji -marjoilla on hieman makea maku. Niitä korjataan elokuusta lokakuuhun. Keväällä sinulla on mahdollisuus tarkkailla upeaa kukintaa pienillä purppura- ja hunajakukilla!

Lycium chinense goji
Luotto: igaguri_1 / iStock

kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Davallia: kanin jalan saniaisen kasvattaminen