15 parasta kasvia herkulliselta tuoksuvaan puutarhaan

Valitsemme puutarhojamme koristavat kukat, puut ja pensaat yleensä esteettisen puolensa vuoksi. Joten kun jotkut niistä tarjoavat miellyttäviä tuoksuja pienenä bonuksena, olisi väärin olla ilman! Nämä tuoksuvat kasvit tuovat varmasti hieman hajurunoutta puutarhaan ja muuttavat jo kuuluisan freesian, gardenian tai kuusamaa.

1. Le brugmansia

Kutsutaan myös datura tai enkelin trumpetti, tämä valkoisesta oranssin pehmeimpiin sävyihin siirtyvä kukka viettelee ulkonäöllään ja tuoksullaan. Ole kuitenkin varovainen lasten ja lemmikkien kanssa: tämä kasvi voi olla myrkyllistä.

datura brugmansia
Luotto: iStock / heckepics

2. Dianthus neilikka

Melko läsnä puutarhoissa, neilikka on a melko huomaamaton kukka joka on kuitenkin havaittavissa sen tuoksusta. Voimme esimerkiksi huomauttaa tästä seinäkukka joka antaa – kuten sen nimikin kertoo – neilikan tuoksua.

neilikoita
Kredit: monicore / Pixabay

3. L’alyssum maritime

Lobularia maritima, sen tieteellistä nimeä käyttäen, kasvaa pieniä valkoisia rypäleitä, vaaleanpunaisista violettiin jotka jatkuvat läpi kesän. Se on ihanteellinen kasvi reunukseksi tai maanpeitteeksi.

assylum merikukka valkoinen
Luotto: iStock / Oleg1824i

4. Wisteria

Kuusaman ja gardenian ohella se on epäilemättä yksi kuuluisimmista tuoksuvista kasveista! Tämä viiniköynnös ihanteellinen pergolaan paljastaa keväisen ja makean tuoksun.

glysiini
Luotto: CarlottaSilvestrini / Pixabay

5. Seinäkoriste

Erittäin maalaismainen ja helppo kasvattaa, seinäkukka sopii täydellisesti niille, jotka ovat uusia puutarhassa tai jotka pitävät vähän huoltoa vaativista kasveista. a sijainti auringossa Ja säännöllinen kastelu riittää!

giroflee ravenelle
Tekijät: David Monniaux / Wikipedia

5 sisätoimintaa puutarhan ystäville

6 uskomatonta ja kirkasta kasvia, jotka ilmestyvät talvella!