3 kasveja adoptoitavaksi kotona!

Luonto ja kasvit ovat kaikki mitä tarvitsemme hyvinvointiimme sisätiloissamme. Kyllä, asuintilamme koristamisen lisäksi tietyillä kasveilla on valtaa ”saastuttaa”. Ne puhdistavat sisäilmaa ja tämä on tieteellisesti todistettu NASA: lla ! Sitä paitsi olimme jo puhuneet kanssasi kasvit, jotka päästävät happea yöllä ja ovat siksi ihanteellisia makuuhuoneisiin! Tänään asetamme valokeilaan kolme kasvia: Tillandsia, Anthurium ja Ficus ginseng. Tässä on 3 saastuttavaa laitosta, jotka on otettava käyttöön kotona.

Le Tillandsia

Tillandsia
Luotto: Caner CIFTCI / iStock

Tillandsia on myös lempinimeltään ”tyttö ilmassa”. Se on kasvi epifyytti jolla ei ole juurijärjestelmää. Siksi sitä on mahdollista viljellä ruukkumaalla tai ilman. Voit sijoittaa sen mille tahansa alustalle ja mieluiten mineraalille, jäkälälle tai sammalle.

Hänen voimansa? Ime kosteutta ilmasta! Itse asiassa tämä kasvi ruokkii ympäröivää ilmaa ja imee siksi sisätilojen kosteuden. Se ei tarvitse huoltoa lukuun ottamatta muutamia vesisuihkuja erittäin kuumina aikoina. Siksi se sopii kaikkiin sisätiloihin ja kaikkiin orastaviin puutarhureihin!

Esteettisesti se on erittäin kaunis kasvi graafinen. Älä epäröi ripustaa sitä kattoon tai paljaille palkeille.

L’Anthurium

anthurium
Luotto: Andrey Bukreev / iStock

Anthurium on trooppinen kasvi, jonka väri on tulipunainen! Sitä kutsutaan myös yleisemmin ”tulikielen” kasviksi. Kukilla on sydämen muoto ja lehdet ovat yhtä lakattuja kuin ne ovat niin loistavia.

Se on kasvi, joka tarvitsee paljon valoa kehittyäkseen. Ihanteellinen on sijoittaa se olohuone tai keittiö, auto l’anthurium imee ilmaan haihtuvia orgaanisia yhdisteitä ja ammoniakkia.

On myös mahdollista sijoittaa tämä kasvi kylpyhuoneeseen, koska se arvostaa kosteutta ja pelkää kuivaa ilmaa.

Ficus ginseng

ficus ginseng
Luotto: Bulgnn / iStock

Ficus -ginseng erottuu poikkeuksellisesta rungostaan. Kuten anthurium, se imeytyy ammoniakkia pesuaineista, formaldehydi lastulevykalusteet, mutta myös haihtuvat komponentit colles ja maalaukset. Se on puu, joka tarvitsee valoa. Voit siis sijoittaa sen esimerkiksi olohuoneen ikkunalaudan lähelle. Mutta varokaa, se pelkää vedettä ja seisovaa vettä. Arvostat ficus -ginsengia yhtä paljon sen saastuttavasta voimasta kuin sen estetiikasta, joka vaikuttaa myönteisesti mieleen.

kasvaa tämä pensas tuoksuvilla kukilla keskellä talvea

3 vinkkiä estääksesi lintuja syömästä kirsikoitasi!