5 kasvia, jotka symboloivat uutta vuotta ja leutoa talvea

Kun olet löytänyt tunnetuimpia jouluruusuja, ottaisitko kierroksen uudenvuoden ja yleisemmin talven tunnusomaisiin kasveihin? Vaikka talvi on vähemmän tuottava, jotkut kasvit osaavat lämmittää ilmapiiriä loistavilla väreillä. Mitkä ovat ne kasvit, joiden voimme toivoa kukkivan talvella ja erityisesti vuoden loppujuhlissa? Tässä on 5 kasvia, jotka symboloivat uutta vuotta ja leutoa talvea.

tammikuu

Kataja on pieni havupuu, joka ei ole kovin vaativa. Sen vihreän eri sävyiset neulat korostavat parvekettasi tai terassiasi. Tätä pientä havupuuta on todellakin helppo viljellä ruukuissa. Lisäksi kataja tuottaa syötäviä marjoja, jotka ovat upean sinertävän värisiä ja voivat mennä aina mustiin.

kataja
Luotto: baiajaku / iStock

2. Gui

Kaikki tietävät perinteen suudella mistelin alla. Kauniiden valkoisten marjojen ja vaaleanvihreän lehvistön ansiosta misteli tarjoaisi suojaa kotiin tänä loppuvuonna. Tästä syystä se löytyy suurimman osan ajasta etuovesta. Mutta on mahdollista myös viljellä misteliä puutarhassa tai integroida se kukka-asetelmaan.

Misteli gui
Luotto: Santje09 / iStock

3. Holly

Holly on varmasti yksi talven ja loman edustavimmista kasveista. Sen näyttävät punaiset marjat ja männynvihreät lehdet valaisevat maisemaa. Sitä on mahdollista kasvattaa puutarhassa pensasaikaan, jolloin syntyy mukava erottelu. Mutta voit toki tehdä sille paikan kotonasi kasvattamalla sitä ruukussa juhlakoristeena. Ole varovainen, toisin kuin kataja, hollyn marjat eivät ole syötäviä ja jopa myrkyllisiä!

holly tree pensas
Luotto: JosepMonter / Pixabay

4. Laurier

Laurel on kestävä pensas, joka sulautuu täydellisesti puutarhasi sisustukseen. Se leikkaa erittäin hyvin ja kestää kaiken huonon sään täydellisesti. Sen lehdet tuovat maisemaan hieman raikkautta. Se on myös erittäin helppo leikata, joten voit antaa sille haluamasi muodon!

laurier
Luotto: saraTM / iStock

5. Putki

Puksipuu soveltuu erittäin hyvin myös topiary-taiteeseen, joten anna mielikuvituksesi ja luovuutesi valloilleen veistämällä puksipuuta. Tämä kaunis pensas voi nousta 6 metriin, mikä antaa sinun antaa puutarhallesi pystysuoran. Voit myös kasvattaa sen ruukussa ja leikata vaikkapa kauniiksi palloksi. Sen vihreät sävyt korostavat sekä puutarhaa että sisustusta.

Putki
Tekijät: ariesa66 / Pixabay

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

13 uskomatonta puutarhaa, joissa voit käydä ainakin kerran elämässäsi!

Löydä 10 erittäin omaperäistä ja koristeellista riippuvaista kasvia

6 tukevaa kasvia asennettavaksi parvekkeellesi tai terassillesi

Hosta: kuinka viljellä tätä varjokasvia?

Kuinka huoltaa ja kukistaa joulukaktus?