5 kiehtovan tuoksuista ruusua kotisi lähelle

Ruusut ovat upeita kasveja, jotka viehättävät meitä aina yhtä paljon. Niiden eriväriset terälehdet, asukokonaisuus ja tapa, jolla he pukeutuvat puutarhaamme, tekevät niistä ihanteellisia yksilöitä istutettavaksi kotona. Ne ovat sitäkin mielenkiintoisempia, kun ne ovat tuoksuvia ja kun niistä tulee tuoksuja, joista jokainen on lumoavampi kuin seuraava. Punaiset, valkoiset, keltaiset tai vaaleanpunaiset ruusut, tutustu tähän valikoimaan 5 tuoksuvinta ruusua, jotka on ehdottomasti sijoitettava kotisi lähelle.

1) Papa Meilland

Tälle mahtavalle ruusulle on ominaista erittäin voimakas ja tummanpunainen sekä vertaansa vailla oleva tuoksu. Siksi se voi värjätä puutarhasi täydellisesti ja antaa sille vahvan, erittäin miellyttävän tuoksun. Se on taudille vastustuskykyinen, mutta harkitse sen hoitoa, jos huomaat sen olevan härmän tartuttama. Kastele sitä normaalisti, se ei tarvitse liian märkää maaperää ja pärjää myös kaikentyyppisissä maaperässä. Se on hyvin maalaismainen ruusu, joka kukkii uudelleen ilman ongelmia seuraavana vuonna. Tämä samettiterälehdillä ja herkullisella tuoksulla varustettu ruusupensas on pakollinen jokaisessa hyvässä puutarhassa!

Papa Meilland Rose
Luotto: Morgan LOTZ

2) Claire Austin

Tämä englantilainen ruusu on kiistatta erittäin tuoksuva. Se on valkoinen ruusu, keskeltä hieman keltainen, tyylikäs ja runsain kukin. Se sopii käytännöllisesti katsoen mihin tahansa maaperään. Ole kuitenkin varovainen, koska se pelkää ylimääräistä kalkkia. Voit asentaa sen aurinkoon tai vaaleaan varjoon, mikä sopii sille yhtä hyvin. Erittäin kestävä ja kestää yli -15 °:n lämpötiloja, se on myös ruusupensas (joka kukkii useita kertoja kauden aikana). Se tarjoaa sinulle runsasta kukintaa herkullisella vaniljan ja mirhan tuoksulla lokakuuhun asti. Kestää sairauksia, älä epäröi istuttaa sitä puutarhaasi ja nauttia sen voimakkaasta tuoksusta.

Claire Austin Rose
Tekijät: Rose CLAIRE AUSTIN®

3) Munstead Wood

Tämä tumman pinkillä koristeltu ruusupensas on erittäin mielenkiintoinen puutarhaasi. Todellakin, sen kukinta on runsasta, ja se on sen lisäksi kohottavaa. Siksi se tarjoaa sinulle monia kukkia joka vuosi. Lisäksi tämä erittäin tuoksuva luonteeltaan ruusu tarjoaa sinulle erittäin hedelmäisiä tuoksuja. Voit tuoksua karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustikkaa ja enemmän punaisia ​​hedelmiä. Se on vanha ruusu, joka tarjoaa myös hyvän vastustuskyvyn sairauksia vastaan, joten voit säilyttää sen parhaissa olosuhteissa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä.

Munstead Wood Rosier
Luotto: Geolina163 / Wikimedia Commons

4) Maailman aurinko

The Sun of the World -ruusu on erittäin sairauksienkestävä ruusu, joka tuo puutarhaasi kirkkaan värin. Sen oranssinkeltaiset ruusut ovat todellakin kaunein efekti hieman liian vihreässä ulkonäössä ja muuttavat perinteisempiä punaisia ​​ruusuja. Tämän ruusun kukat levittävät erittäin mielenkiintoista, raikasta ja omaperäistä hieman sitruunaista tuoksua. Jos kaikentyyppiset maaperät sopivat sille, se tarvitsee kuitenkin hyvän altistuksen auringolle, mikä mahdollistaa sen runsaan kukinnan, koska se on myös kohottavaa. Mikään ei ole parempaa kuin maailman aurinko tuomaan puutarhaasi vähän väriä ja vitamiinihajua!

Maailman ruusu aurinko
Tekijät: Rose SOLEIL DU MONDE®

5) Edith Piaf

Kuinka voisimme kirjoittaa tuoksuvista ruusuista puhumatta Edith Piafin ruususta? Tämä punainen ruusupensas, joka on omistettu luonteeltaan laulajalle, jolla on intohimoisia sävelmiä, vaikutti ihanteelliselta nimensä antamiseen. Se on ihanteellinen ruusu ilmaisemaan rakkautta intohimoisella punaisella värillään ja herkullisilla hedelmäisillä tuoksuilla. Tunnistamme aprikoosin ja persikan aromit, jotka muodostavat herkullisen, lumoavan ja huumaavan tuoksun. Se on ruusupensas, joka rakastaa aurinkoa ja viihtyy missä tahansa maaperässä. Se tarjoaa runsaan kukinnan, joka kaunistaa puutarhaasi keskimäärin kesäkuusta lokakuuhun. Tämä tuoksuva, intohimoinen punainen ruusu intohimoisen laulajan nimellä on ihanteellinen puutarhaasi!

Ruusu Edith Piaf
Tekijät: Rosier EDITH PIAF®

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Ruusu ruukussa: kuinka viljellä ja ylläpitää sitä täydellisyyteen?

Ruusut: miten ja milloin leikata niiden lajikkeen mukaan?

Ruusu: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sen istuttamisesta

25 kukkaa, jotka kukkivat kesällä piristämään kesäpuutarhaasi

13 huonekasvia kaunein lehtineen