5 lajiketta, jotka kestävät luonnostaan ​​myöhästymistä

Hometta on yksi monista kasvilajeista kärsivistä sienitaudeista. Se jättää ruskeita täpliä lehtiin, varsiin ja petioleihin, mutta myös valkoista alaspäin lehtien sisäpuolelle. Kun olet puutarhassa, se on todellinen epidemia. Se on erityisen kova viiniköynnöksille, tomaateille, salaatille, squashille, mutta erityisesti perunoille! Suurten satojen menetys voi olla erittäin raskas. Hometta suosii liiallinen kosteus ja kuumuus, joten vedenpoisto on tärkeää sadossa. Brändi Actigerme on tunnistanut viisi perunalajiketta, jotka ovat luonnostaan ​​kestäviä myöhästymiselle! Ota selvää, mitkä.

1) Maïwen -peruna (Monalisa -tyyppi)

Luonnollisesti hometta kestävä Maïwen -peruna on läsnä hyllyillämme. Varhainen lajike ja erityisen kestävä, sitä löytyy ympäri vuoden erilaisiin valmisteisiin!

2) The Temptation (Charlotte -tyyppi)

Charlotte-tyyppinen Tentation-peruna on vastustuskykyisin myöhästymiselle. Sen kiinteän lihan ansiosta sitä voidaan käyttää erilaiseen ruoanlaittoon ja valmistukseen.

peruna
Crédits: Wounds_and_Cracks / Pixabay

3) Kelly -peruna

Kelly -perunan kasvatus ei vaadi melkein mitään työtä. Lisäksi sen sato on erittäin runsas. Se kasvaa kaikkialla ja koko ajan. Myöhästyminen ei vaikuta tähän taudinkestävään ja kylmäkestävään perunaan lainkaan. Sen etuna on myös se, että se säilyy pitkiä kuukausia.

4) Sarpo-Mira-peruna (Desiree-tyyppi)

Sarpo-Mira-peruna on peruna, jota voidaan säilyttää hyvin pitkään. Sillä on erityinen ominaisuus, että se on punainen iho ja keltainen liha. Lisäksi tämän kannan kasvattaminen takaa runsaan sadon!

5) La Passion (tyyppi Monalisa)

Monalisa -tyyppi on keltainen peruna, jota löytyy kaikista kaupoista. Se on myös yksi luonnonmukaisesti kasvatetuista perunalajikkeista. Se on todellakin osoittanut kestävänsä stressiä, kuumuutta ja ennen kaikkea hometta.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 vinkkiä kauniiden istutuskoneiden tekemiseen

Peruna: kaikki vinkit onnistuneeseen istutukseen

Omenien ja päärynöiden koominen: miten taistella hedelmämatoa vastaan?

Amaranthus: istutus, hoito ja sadonkorjuu

Top 15 parhaista eksoottisista hedelmistä ja vihanneksista!