5 sisätoimintaa puutarhan ystäville

Aikana, jolloin vietämme yleensä mieluummin aikaa ulkona, käy ilmi, että nykyinen tilanne ei välttämättä salli tämän halun tyydyttämistä. Sama koskee puutarhakaupoissa kävelyä. Älä välitä, aina on tapa huolehtia kasveistasi ja pysyä turvassa kotona!

1. Pöly kasveistasi

Vain nähdäksesi lasin puoliksi täynnä, synnytys on mahdollisuus antaa itsellesi kaikki keinot saada a siisti ja siisti koti. Ja tietysti se alkaa puhtaudesta, tehtävistä, joita usein lykkäämme seuraavaan päivään, kuten huonekasvien pölyn pyyhkimiseen. Tämä antaa heille mahdollisuuden löytää uusi hengitys ja mitä näyttävä ulkonäkö!

Tästä aiheesta: Sisäkasvit: siksi ne tulee puhdistaa säännöllisesti!

2. Järjestä puutarhasi tai tarkista sen sisustus

Jos sinulla on puutarha tai vihannespaikka, nyt on aika päättää mitä aiot istuttaa sinne, tai jopa muuta puutarhanhoitotottumuksiasi etsimällä vaihtoehtoja kemikaaleille tai miettimällä uutta rakennetta. Mikset esimerkiksi perehtyisi permakulttuuriin?

Sisäpuolelta on mahdollista tutustua kasveja, jotka on istutettava uudelleen, sellaisia, jotka voit hankkia tai vain tiedät, sopiiko ne kodin järjestykseen sinulle. On myös hyvä aika selvittää, mitkä hedelmät ja vihannekset ovat viljellään parvekkeella.

Toisaalta kattiloita ja lautasia myyvät sivustot voivat tarjota erittäin hyviä tutkimusvinkkejä, jos haluat antaa a uusi ilme koristeellesi, sisällä ja ulkona!

mittakaavassa kasvien koristelu
Luotto: iStock

3. Puhdista kukkaruukut ja sen työkalut

Aivan kuten kasvien pölyttäminen, se ei todellakaan ole nautinnollisin tehtävä puutarhanhoidon harrastajille. Ja kuitenkin, työkalujen puhdistaminen on välttämätön erityisesti tautien leviämisen estämiseksitai yksinkertaisesti niiden huononeminen. Hieman kyynärpäärasvaa, ja olet valmis. Sama asia purkit, erityisesti terrakottassa olevat, jotka halkeilevat helpommin.

Tästä aiheesta: Terrakottaruukut: kuinka hoitaa niitä ja välttää halkeamia?

4. Istuta kasvit uudelleen

the kevät on ihanteellinen kausi tehdä niin. Ja nyt kun tiedot on otettu (kohdan numero 2 mukaan) niitä tarvitsevista kasveista, on aika mennä harjoittelemaan. Kun varusteet – puhtaat – riittävät, tämä riittää viemään yhden tai jopa useamman iltapäivän rentoutuen.

5. Tee pistokkaita

Tätä toimintaa ei onneksi ole varattu ulkokasveille. Sisätilat eivät ole poikkeus, esimerkiksi kaktukset, muratti tai jopa joitain aromaattisia kasveja kuten minttu, timjami tai basilika. Tarpeeksi rikastuttaa omia istutuksiasi tai Jaa seuruellesi antamalla heille lahja!

Tästä aiheesta: Kaktukset: kuinka leikata kaktuksia oikeilla eleillä

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

13 huonekasvia kaunein lehtineen

Sisäpuu: 5 lajiketta hyväksyttäväksi!

10 sisustusvinkkiä huonekasvejen korostamiseen

huoltaa, leikata ja istuttaa pelargoniasi uudelleen

15 parasta kasvia herkulliselta tuoksuvaan puutarhaan