5 tärkeää vaihetta kauniin kaktuspuutarhan luomiseen

Terraariot ja muut pienet sisäpuutarhat ovat viime aikoina lisääntyneet. Niiden avulla voit integroida vähän vehreyttä sisätilaan ilman, että se vaatii liikaa huoltoa ja tilaa. Vaikka piikkittömät mehikasvit menestyvät villisti, kaktukset eivät karkaa kylkeään. Joten miksi et luo heille omaa tilaa?

1. Valitse säiliö

Niitä on monia, jotka saattavat sopia, joista tärkein on valita sellainen, joka sopii tarpeeksi syvälle sisältää kaktusten kehittymiselle välttämättömän maakerroksen. Muuten kaikki on kiinni maku ja koristelu !

Samalla on parempi välttää suljettuja tai liian korkeaseinäisiä säiliöitä: kaktukset voivat olla kestäviä, kuten kaikki muutkin kasvit, jotka tarvitsevat vähintään ilmaa heidän ympäristössään!

2. Käytä oikeita ainesosia

Tämän pienoispuutarhan luomiseksi tarvitset – siksi astian lisäksi – istutusmulta erityisesti kaktuksille. Tarjoa myös substraatti: hienoa soraa voi tehdä tempun, kuten voi perliitti tai pouzzolaani. Työkalun puolella a pieni puutarhalapio pärjää erittäin hyvin. Jos pelkäät pistämistä, käytä käsineet puutarhanhoito.

kaktus
Luotto: iStock / ae0816146146

3. Valitse kasvit

Kuten voimme kuvitella, parasta on valita lajikkeita, jotka voivat miellyttää samassa ympäristössä. Heillä on siis oltava samat tarpeet kastelun ja auringonpaisteen suhteen. Kun nämä tiedot on otettu huomioon, pelaa värejä, malleja ja tekstuureja esteettisen ja harmonisen tuloksen saamiseksi. Voit myös lisätä herkullinen koostumuksen parantamiseksi.

4. Luo puutarhasi

Mitä tulee itse istutukseen, aloita laittamalla kerros substraattia valitsemasi säiliön alaosassa. Se estää juuria pysymästä kosteudessa. Hävitä sitten maaperä johon istutat kaktukset.

Mitä tulee ulkoasuun, älä epäröi kokeile useita ennen kuin istutat kaiken! Kun kaktukset ovat maassa, viimeistele halutessasi kerros pientä koristesoraa.

kaktusterraario
Luotto: iStock / rechercheish

5. Kastele säästeliäästi

Kaktukset eivät tarvitse paljon vettä menestyäkseen – seisova vesi on niiden pahin vihollinen. Niille on parasta tuoda vettä noin 15 päivän välein. Talvella niitä voi jopa olla kastelematta ollenkaan, kunhan ne saavat vähän auringonvaloa (mutta ei suoraa valoa).

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuinka huoltaa ja kukistaa joulukaktus?

Kaktus: tekemistä keväällä sen virkistämiseksi!

Hallusinogeeninen kaktus: Peyote-kaktuksen istutus, hoito ja kastelu

6 uskomatonta ja kirkasta kasvia, jotka ilmestyvät talvella!

Tässä ovat ihanteelliset kasvit ikkunalaudoille!