5 täydellistä kukkaa ja kasvia joulukauteen

Saatamme ajatella, että talvi ei ole paras kukka-aika, mutta jotkut eivät pidä siitä tänä aikana! Suurimmaksi onneksemme he tulevat tuomaan vähän väriä ja sopivan koristeen loppuvuoden juhliin. Ne ovat myös erittäin hyviä lahjaideoita, kun haluat tarjota sesongin kukkia ympärillesi!

Kun ensimmäiset pakkaset alkavat viilentää syystunnelmaa, keskitymme yleensä huonekasveihin – loogisesti. Ja jos terraariot ja muut itsepäiset kasvit vihertävät kotimme sisusta, kausiluonteinen koristeellinen kosketus ei koskaan satuta. Todiste näillä viidellä kukkalla ja kasvilla, jotka sopivat täydellisesti talvikuukausiin.

1. Joulukaktus

Schlumbergera kaktus de noel
Luotto: iStock / Alleksander

On totta, että ensi silmäyksellä näiden kahden sanan yhdistäminen voi tuntua hieman ristiriitaiselta. Mutta käy ilmi, että tämä kaktus hämmentää kaikki todennäköisyydet, koska se ei viihdy kuivissa ympäristöissä. Mikään ei voisi olla yksinkertaisempaa, jotta se kukkii jouluna: jätä se syys- ja lokakuussa huoneeseen, jossa se voi nauttia pitkistä öistä pimeys.

2. Joulukuusi, välttämätön

joulukuusen seppele
Luotto: PxHere / julkinen verkkotunnus

Kuinka puhua joulukasveista mainitsematta kuusi? Riippumatta siitä, minkä lajikkeen valitset ja millä koristelet sitä, se antaa heti a lämmin ympäristö sisätiloosi. Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä puusta voi myös valmistaa jouluiset seppeleet, tai kiva pöytäjuoksija luonnollisen kosketuksen saamiseksi.

3. L’amaryllis

amaryllis fleur
Luotto: Pixabay / Stux

The eloisia värejä punaiset ja valkoiset sopivat täydellisesti vuodenaikaan. Jos ensimmäinen kirkastaa koristetta, valkoinen tuo herkemmän vaikutelman. Jotta voit hyödyntää sen kukintaa jouluna, älä unohda istuttaa amaryllis lokakuun ja marraskuun puolivälin välisenä aikana. Muuten tämä kukka näyttää hyvältä myös kimpussa!

4. Joulutähti, joulutähti

joulutähti
Luotto: angelinaelv / Pixabay

Tätä ikonista joulukukkaa on eri väreissä, mutta se, joka sopii parhaiten jouluun, on epäilemättä kirkkaan punainen ! Sitä ei voi missata vuoden lopussa. Luomuksesi kukkakimpussa tai kukka-asetelmassa ne vaikuttavat uudenvuoden pöytään.

5. La narcisse Paperwhite

narssipaperivalkoinen papyraceus
Teot: Flickr / ceasol

Se voi hyvinkin olla Välimereltä, tämä Narcissus-lajike on tehty vuoden lopun juhliin. Hänen tuoksu ja sen valkoisuus tee siitä ihanteellinen ehdokas kukkakimppuihin ja istutuksiin joulukuussa. Se johtuu nimensä ulkonäöstään, joka muistuttaa paperin valkoisuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

5 kukkaa istutettavaksi puutarhaasi talvella

Joulukuusi: 5 vinkkiä sen valitsemiseen

Kellastuvatko huonekasvisi? Tässä on syy ja kuinka korjata se!

Disanthus cercis-lehdillä: istutus ja neuvoja sen hoidosta

5 ideaa puun käyttämiseen joulun ja uudenvuoden koristeena