6 alkuperäistä maustetta kotona kasvatettaviksi

Mitä elämä olisi ilman muutamaa maustetta? Mausteet ovat välttämättömiä ruoanlaitossa, ja ne auttavat maustamaan ruokia ja ovat myös erinomaisia ​​terveydellemme. Mausteet ovat todellakin todellisia liittolaisia, koska niillä on monia terveyshyötyjä. On mahdollista kuluttaa niitä joka päivä hyötyäkseen kaikista niiden hyveistä. Ja pysyä prosessissa sekä ekologista että taloudellista, voit kasvattaa omia mausteitasi kotona. Ei tarvitse mennä supermarkettiin tämän kuuluisan takia kultainen maito kurkumalla, koska talvi on ihanteellinen vuodenaika trooppisten mausteiden viljelyyn kodeissamme! Tutustu kanssamme 6 alkuperäiseen mausteeseen, joita voit kasvattaa kotona.

1. Vanilja

Vaniljan makeus tuo mieleen kaukaiset saaret. Lomamainen tuoksu, joka saa meidät tuntemaan olonsa hyväksi. Kaupoissa vanilja on erittäin kallista, ja tämä on normaalia, koska sen viljely on erityisen vaikeaa ja pitkäkestoista. Vanilja on itse asiassa orkidealaji, joka muistuttaa liaaneja. Joskus kestää vuosia ennen kuin ensimmäinen kukinta alkaa. Hän tarvitsee paljon valoa ja lämpöä. Kukinta ja hedelmät ilmestyvät vain, jos kasvatat sitä lämmitetyssä kasvihuoneessa tai verannalla.

vanilja
Luotto: Lenushka2012 / iStock

2. Pienet paprikat

Tuo vähän maustetta elämääsi… tai pikemminkin olohuoneeseesi! Jotkut ihmiset pitävät chilipaprikasta ja toiset vähän vähemmän, koska jokaisella on oma herkkyytensä. Chili on yksi meksikolaisen tai intialaisen keittiön tärkeimmistä mausteista. Älä epäröi lähteä kulinaariselle matkalle testaamalla kansainvälistä ruokaa ja tutustumalla maailman erilaisiin mausteisiin. Voit tutustua tähän erittäin mielenkiintoinen e-kirja mausteista, todellinen tiedon kaivos! Chilipaprikat tarvitsevat vain paljon valoa. Nuoria kasveja voi ostaa puutarhakeskuksista tai kylvää talvella tarhaan! Hedelmät ovat erittäin koristeellisia ja tarjoavat räjähdysmäisen värin.

pimentit
Luotto: OlgaKorica / iStock

3. Kardemumma

Kardemumma on pieni vihreä kasvi, joka harvoin ylittää 70 cm. Se tarvitsee valoa, mutta ilman suoraa auringonvaloa. Sen lehdet on höyrystettävä päivittäin hyvän kosteuden ylläpitämiseksi. Tämä aromaattinen kasvi sekoittuu yhtä hyvin makeiden ja suolaisten ruokien kanssa.

kardemumma
Kredit: PDPics / Pixabay

4. Kahvipuu

Trooppista alkuperää oleva kahvipuu tarvitsee paljon valoa ja korkeaa kosteutta. Kuten vaniljankin kohdalla, kahvipapuja sisältäviä hedelmiä on vaikea saada. Joskus siitä hyötyminen kestää useita vuosia ja säännöllistä uudelleenistutusta. Kahvin kasvattaminen kotona ei ole mahdotonta, mutta se vaatii paljon kärsivällisyyttä ja taitoa.

cafier
Luotto: vandelinodias / Pixabay

5. Inkivääri

Inkivääri kasvaa hyvin. Hanki pala tuoretta, orgaanista juurakkoa, jos mahdollista. Istuta se ruukkuun, joka on täytetty ruukkumultalla, ja anna juurakon työntyä esiin. On tärkeää, ettei sitä haudata kokonaan. Kastele kevyesti ja heti kun paakut paksuuntuvat, voit korjata inkiväärisi. Inkivääri tunnetaan parantaa verenkiertoa pienissä aluksissa. Infuusiona, kypsennettynä tai kapselina käytettynä se stimuloi kehoa täysin.

inkivääri Afrodisiaakkikasvit
Luotto: Color / Pixabay

6. Kurkuma

Kurkumaa viljellään aivan kuten inkivääriä. Siitä on paljon hyötyä keholle. Oman kurkuman omistaminen on hienoa luksusta kaikkien ulottuvilla! Sen viljely vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta se on edelleen erittäin helppo saavuttaa. Voit jopa kasvattaa sitä ruukussa.

kurkuma istutusruukku
Luottotiedot: stevepb / Pixabay

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 täydellistä kasvia terraarion luomiseen

Beaucarnéa: neuvonta, istutus ja ylläpito

Kellastuvatko huonekasvisi? Tässä on syy ja kuinka korjata se!

kaikki liekkipuusta

6 orkideaa, jotka rakastavat terraariota