6 orkideaa, jotka rakastavat terraariota

Orkidea on epäilemättä yksi suosituimmista kukista. Siksi haluamme hylätä sen kaikissa muodoissa. Kukkaasetelmassa tai vain ruukuissa orkideat ovat melko helppohoitoisia. Joten miksi et adoptoisi sellaista terraarioon? Varsinkin kun jotkut lajikkeet pitävät siitä erityisesti!

Kun suunnittelet oman terraarion rakentamista, on parempi suunnitella kasveja, jotka eivät sitä tee ei kasva kovin nopeasti, vain saadakseen kaiken irti niiden kukinnasta. Miniatyyriorkideat ovat siksi ihanteellisia osaksi sitä! Niiden erilaiset muodot ja värit sopivat täydellisesti piristämään kokonaisuutta. Tässä on valikoima 6 orkideaa, jotka sopivat täydellisesti.

1. Ceratostylis retisquama

Aloitetaan pienellä omaperäisyydellä tällä kimmeltävällä kukkalla syvä oranssi. Jotain herättävää ja elävyyttä terraariokoostumukseen. Toisin kuin monet hänen sisaruksistaan, hän vaatii vähän valoa ja sillä on se etu, että se kukkii hyvän osan vuodesta.

orkidea Ceratostylis retisquama
Tekijät: Wikimedia Commons / Airborne Pilot

2. Aspasia lunata

Tämä kukka, jolla on herkkä muoto ja melkein geometrinen urheiluvärit, jotka voivat vaihdella vaaleanpunaisesta ruskeaan täydessä kukassa. Se tarvitsee kehittyäkseen paljon valoa.

orchidée Aspasia lunata
Luotto: Wikimedia Commons / Dalton Holland Baptista

3. Isabelia violacea

Kuinka olla houkuttelematta tämän ruusun eloisuutta ? Tämä Etelä-Amerikasta kotoisin oleva, tähden muotoinen lajike on pienikokoinen, ja se näyttää hyvältä terraariossa. Lisäksi hän viihtyy erityisesti sisätiloissa ja tuottaa paljon kukkia.

orkidea Isabelia violacea
Tekijät: Wikimedia Commons / Americo Docha Neto

4. Maxillaria schunkeana

Sen syvä väri lisää erittäin ainutlaatuista viehätystä terraarion koostumukseen eleganssia ja mysteeriä. Se kukkii pääasiassa talvi- ja kevätkuukausina. Vähän huoltoa vaativa säännöllinen kastelu riittää.

orkidea Maxillaria schunkeana
Tekijät: Wikimedia Commons / Public Domain

5. Mehukas pabstia

Aivan kuten edellinen, tämä orkidea kukkii talven aikana. Se pitää auringosta (varo altistamasta sitä suoraan säteille). Hieman kosteutta, ja hän pystyy levittämään kukkaansa niin erikoisen muotoisena!

orchidée mehukas pabstia
Tekijät: Wikimedia Commons / Itsekuvattu

6. Phalaenopsis pienoiskoossa

Tämä on noin kaksikymmentä senttiä lyhyempi kuin isosiskonsa, mikä tekee tästä orkideasta täydellinen terraarioon ! Valitse vaaleanpunainen tai valkoinen riippuen hahmosta ja ulkonäöstä, jonka haluat antaa terraariumillesi.

orkidea phalaenopsis kukka
Luotto: mattiaverga / Pixabay

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sisäorkidea: 6 yleistä virhettä, joita kannattaa välttää!

Orkidea: kuinka saada se kestämään?

Terraario: 10 tärkeää askelta onnistuneeseen luontonurkkaan

6 alkuperäistä maustetta kotona kasvatettaviksi

Hosta: kuinka viljellä tätä varjokasvia?