6 pensasta kasvamaan ihailemaan vaaleanpunaisia ​​kukkia kaikkina vuodenaikoina

Vaaleanpunaiset kukat tuovat puutarhaan tiettyä raikkautta ja keveyttä. Jotta suosikkivärisi saataisiin valokeilaan ulkoapäin, löytyy vaaleanpunaisia ​​kukkivia pensaita jokaiseen vuodenaikaan. Voit siis ihailla niitä ympäri vuoden! Voit asentaa ne koristepuutarhaan, mutta myös terassille, pensasaitojen sekaan tai vuoristoon. Tässä on kuusi pensasta kasvatettaviksi ihailemaan vaaleanpunaisia ​​kukkia joka vuodenaika.

Ihaile vaaleanpunaisia ​​kukkia talvella

Talvi ei tiedetä olevan kukkaisinta aikaa. Ja silti on täysin mahdollista ihailla upeita vaaleanpunaisia ​​​​kukkia joidenkin pensaiden paljailla oksilla.

talviviburnum (Viburnum bodnantense “Dawn”)

Viburnumin lehtilehtiö on pronssia keväällä, violetti syksyllä ja vihreä kesällä. Meitä kiinnostavat kuitenkin sen pienet kirkkaan vaaleanpunaiset silmut, jotka muuttuvat upeiksi, pehmeämmän vaaleanpunaisiksi kukiksi talven lämmössä. Ja kirsikkana kakun päällä, niistä tulee herkullinen tuoksu, joka muistuttaa vaniljaa.

Talvi viburnum
Luottotiedot: ARLOUK / pixabay

Japanilainen kamelia “Sunny Side” (Camellia Japonica “Sunny Side”)

Japanilaisen kamelian erityisen runsas kukinta tapahtuu joulukuun ja helmikuun välisenä aikana. Erittäin maalaismainen, se tukee negatiivisia lämpötiloja -15 °C asti. Se kestää kuitenkin vähän tuulta ja lunta.

Camellia Japonica Sunny Side
Luotto: wiesdie / iStock

Ihaile vaaleanpunaisia ​​kukkia keväällä

American Dogwood (Cornus Florida “Cherokee Chief”)

Amerikkalaisessa koirapuussa on suuret kukat, joissa on neljä suojuslehteä, jotka vaihtelevat vaaleanpunaisesta tummanpunaiseen. Se vaatii kuitenkin hyvin valutettua maaperää paljastaakseen kukinnan.

suurikukkainen koirapuu
Luotto: iStock / William Reagan

Polium-lehti andromeda (Andromeda polifolia “Blue Ice”)

Andromedan kukinta tapahtuu huhtikuusta kesäkuuhun. Siinä on suuria kimppuja pieniä vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka roikkuvat alaspäin.

andromède Andromeda polifolia Blue Ice
Luotto: Grigorii_Pisotckii / iStock

Ihaile vaaleanpunaisia ​​kukkia kesällä

Deutzia hybridi “Monte Rosa” (Deutzia x “Mont Rose”)

Hybridi deutzia on 3 metriä korkea ja 2 metriä leveä. Kesäkaudella se paljastaa tähtimäisiä kukkia.

Deutzia hybrida Mont Rose
Luotto: Kseniya_Milner / iStock

Spirée bleue (Caryopteris clandonensis “Pink Perfection”)

Sen vaaleanpunainen kukinta tapahtuu heinäkuusta syyskuuhun tuuheiden kukkapallojen muodossa. Sen lehdet ovat aromaattisia.

spirea
Luotto: gkordus / iStock

Ihaile vaaleanpunaisia ​​kukkia syksyllä

Pensassalvia “Pluenn” (Salvia jamensis “Pluenn”)

Pluenn-pensassalvia paljastaa vaikuttavan lohenvaaleanpunaisten hunajakukkien toukokuusta marraskuuhun. Suosi säiliöviljelyä kylmillä alueilla.

Pensassalvia
Tekijät: Andrei Stanescu / iStock

Arbousier commun (Arbutus unedo “Rubra”)

Mansikkapuu on hyvin omaperäinen pensas, koska se ei “kukkii” kukkia, vaan pienten vaaleanpunaisten kellojen ja pallomaisten hedelmien rypäleitä. Hedelmät muuttuvat keltaisista punaisiksi kasvunsa aikana. Loistava pensas, kuten näemme niin monia syksyllä!

arbutus unedo rubra
Tekijät: Wikipedia

10 keltaista kukkaa kirkastamaan puutarhaa varmasti

33 puutarhakukkaa, joita voit syödä