6 uskomatonta ja kirkasta kasvia, jotka ilmestyvät talvella!

Talvi ei ole kaukana tylsästä ja epämiellyttävästä maisemasta. Päinvastoin, kauniita kasvilajikkeita, joita emme ehkä ole tottuneet näkemään loppuvuonna tulevan puutarhaan eloon. Tämä on mahdollista erityisesti niiden loistavien värien, säteilevän lehtineen tai yksinkertaisesti asennon ansiosta. Tämä kasviluettelo antaa sinulle varmasti ideoita seuraaviin istutuksiin. Tässä on 6 upeaa ja kirkasta kasvia, jotka ilmestyvät talvella!

1) Sininen spurge

Blue Spurge on upea erittäin maalaismainen kasvi, jonka sinertävä lehdet sublimoivat talvimaisemaa. Se vaatii kuivaa maaperää kehittyäkseen hyvin.

Euphorbia characias euphorbe bleue
Luotto: Zaizev / iStock

2) Monnaie-du-Pape

Sen pyöreä, hopeanhohtoinen lehti on aina yllättävä. Paavin valuutta on alkuperäinen kasvi, joka selviää erittäin hyvin kylmässä ja kuivassa ympäristössä. Lisäksi sitä löytyy hyvin usein kuivattujen kukkien kimppuista. Ole varovainen, etanat pitävät tästä kasvista kovasti.

Lunaria annua monnaie du pape
Kredit: Milosz_G / iStock

3) Tiibetin sipuli

Tiibetiläinen sipuli sulautuu täydellisesti talvimaisemaan, koska sen valkeahko väri antaa sille huurteisen puolen. Sen hieman hopeanhohtoinen lehti heijastaa valoa ja saa puutarhasi loistamaan tuhansilla valoilla.

Rubus thibetanus ronce du tibet
Kreditit: tuntematon / wiki

4) oranssi koiranpuu

Dogwood Cornus sanguinea ‘Winter Beauty’ eroaa muista koiranpuulajikkeista. Sen loistoväriset oksat valaisevat maisemaa ja saavat syksyn värejä keskellä talvikautta. Huomaa, että se suosii kuivaa ja kalkkipitoista maaperää.

cornus alba
Luotto: gardendata / iStock

5) Sedum ‘Autumn Joy’

Sedumin etuna on, että se ei vaadi hoitoa. Kompakti, sen ruskeat kukinnot kestävät koko talven. Sinulla on myös mahdollisuus nähdä sen vaaleanpunaiset kukat kehittyvän kevään alusta alkaen.

edum x telephium 'Herbstfreude'
Luotot: Andrey Zhuravlev / iStock

6) Calamagrostis “Karl Foerster”

Tämän ruohokasvin möhkäleet lisäävät puutarhaasi volyymia. Ole varovainen, muista leikata kuiva sänki hyvin helmikuussa, sillä versot kehittyvät nopeasti ja voit nopeasti joutua tämän kasvin tunkeutumaan.

Calamagrostis x acutiflora Karl Foerster hiver
Tekijät: Wikipedia

15 parasta kasvia herkulliselta tuoksuvaan puutarhaan

5 tärkeää vaihetta kauniin kaktuspuutarhan luomiseen