7 upeaa kasviideaa lasten opettamiseen puutarhaan

Lapset rakastavat tehdä sitä, mitä aikuiset tekevät. Joten miksi et opettaisi heille puutarhanhoitoa ja selittäisi, kuinka vihannekset kasvavat? Näin he näkevät, kuinka mansikat saapuvat lautaselle ja ymmärtävät paremmin, mitä he syövät. Tämä voi olla tapa saada heidät tietoisiksi ekologisemmasta ja vastuullisemmasta ruokakulttuurista ja ehkä jopa saada heidät pitämään vihanneksista. Tässä on 7 kasvia, jotka ovat ihanteellisia opettamaan lapsillesi puutarhanhoitoa ja kasvien hoitoa.

1) Mansikat, lasten suosikkihedelmät

Sen lisäksi, että mansikat ovat helppoja kasvattaa ja huoltaa, ne ovat myös erittäin suosittuja pienten kerubiemme keskuudessa. Mikä ilo heille onkaan mennä puutarhaan korinsa kanssa ja korjata työnsä hedelmiä. Sillä kyllä, he voivat oppia hoitamaan kasveja ja me voimme tehdä tästä hetkestä leikkisämpää ja hauskempaa saamalla heidät syömään tuottamiaan. Lisäksi mansikat ovat vähäkalorisia ja runsaasti kuitua ja C-vitamiinia, mikä tekee niistä tärkeän liittolaisen lasten terveyden suojelemisessa.

Mansikoiden istuttamiseen sinulla on useita mahdollisuuksia. Voit esimerkiksi istuttaa ne puutarhaasi niin, että mansikkajalka on noin 20 cm:n päässä toisistaan. Harkitse tässä tapauksessa multaa tai kuorilastuja varmistaaksesi riittävän kosteuden mansikoille, jotka rakastavat niitä. Kastele mansikoita säännöllisesti, kun se on kuuma ja kuiva, varo liioittelemasta sitä tai vaarantamasta juurten mätänemistä. Toinen vaihtoehto on istuttaa mansikat ruukkuihin valitsemalla syvä ruukku, jotta juurille jää riittävästi tilaa kehittyä. Valitsetpa yhden tai toisen, lapsesi ovat iloisia voidessaan kasvattaa, korjata ja maistaa näitä hedelmiä, joita he rakastavat niin paljon.

Puutarhan mansikoita
Luotto: Jeeray TANG / Unsplash

2) auringonkukka

Auringonkukat, ne suuret, kirkkaan keltaiset kukat, joissa on tumma sydän, ovat lasten ihailuja. Lisäksi verso on hieman pitkä, jolloin he voivat nähdä kasvensa kehityksen, oppia pitämään siitä hyvää huolta ja elämään vuodenaikojen mukaan. Se on heille erittäin mielenkiintoista, koska he näkevät, että luonto tarvitsee aikaa kehittyäkseen. He ymmärtävät kasvun ajan nähdäkseen pienokaisensa kukkivan.

Ensin on valittava siemenet, jotka on itättävä etukäteen. Sitten voit istuttaa pienet versot istutuskoneeseen tai jopa isoon ruukkuun. Muista istuttaa ne mieluiten keväällä, jotta lapsesi saavat mahdollisimman paljon valoa ja aurinkoa. Kastelet niitä aika ajoin ja näet pian auringonkukkisi kukkivan. Lisäksi on mielenkiintoista näyttää lapsillesi, että auringonkukka seuraa aurinkoa ja myös laskee, kun aurinko katoaa.

auringonkukka
Tekijät: Jean-Pol GRANDMONT / Wikipedia

3) kurpitsat

Kurpitsojen istuttaminen lasten kanssa on hieno idea. Heille on ilo auttaa puutarhanhoidossa, nähdä niin suuren hedelmän kasvua, mutta myös muuttaa sitä jälkeenpäin. Voit keittää itse kurpitsat ja varata yhden tai kaksi Halloweenia varten, jotta lapsesi pitävät hauskaa sisällä kaivamisesta.

Tätä varten sinun on ensin itävä siemenet. Voit tehdä tämän helposti laittamalla ne pieneen astiaan maaperään ja laittamalla niiden päälle kelmua. Tämä antaa niille huomattavan kosteuden ja saa ne itämään nopeasti. Sitten sinun on istutettava ne maahan, jolloin kasveille on riittävästi tilaa kehittyä. Kesällä niitä on luultavasti kasteltava, jotta ne jatkaisivat hyvin kasvuaan ja säännöllisesti lannoitetta tai lantaa. Odota mahdollisimman myöhään korjataksesi ne syksyllä ja voit tehdä kauniilla kurpitsoillasi mitä haluat.

kurpitsa
Luotto: maximkabb / iStock

4) salaattia

Lapset rakastavat sitä, eikä mikään ole helpompaa kuin salaatin istuttaminen. Se on tyytyväinen perusmaan, jopa hieman lannoitettuun, kehittymiseen. Sinun tulee ostaa salaatin siemeniä ja kylvää ne maahan. Tee tätä varten viipaleita, joihin istutat salaattia noin 25 cm:n välein. Näin vihannes voi kasvaa ilman, että se tunkeutuu toiseen versoon, joka voi tukahduttaa sen. Voit myös ostaa salaattikasveja, jotka sinun tarvitsee vain istuttaa uudelleen puutarhaasi. Niitä on kasteltava usein, mutta niillä ei ole muita erityistarpeita.

Varo kuitenkin etanoita, jotka rakastavat myös salaattia. On kuitenkin mielenkiintoista näyttää lapsillesi hyönteisiä ja muita pieniä eläimiä, jotka tulevat syömään. Pystyt opettamaan heille ratkaisuja pitämään ne poissa luonnollisesti ja suojaamaan näin salaattejasi ja muita batavioitasi. Lapset rakastavat nähdä ja ymmärtää, miten luonto toimii, ja se on hauskaa ja hauskaa oppia.

salaattisalaatti
Luotto: moerschy / Pixabay

5) aromaattiset yrtit

Yrtit ovat erittäin helppohoitoisia ja kasvavat erittäin nopeasti. Näiden ominaisuuksien avulla lapsesi voivat tarkkailla kasvua ilman, että liian hidas kasvu kyllästyy. He haluavat myös mennä keräämään muutaman persiljan oksan tai muutaman basilikan lehden valmistaakseen aterian rinnallasi.

Basilika kasvaa erittäin nopeasti, ja muutaman päivän sisällä saatat jopa nähdä pieniä versoja, jotka alkavat siemenistä. Se tarvitsee paljon aurinkoa kasvaakseen ja tarjotakseen sinulle kauniita lehtiä. Lisäksi kastele basilikaa säännöllisesti, sillä se viihtyy ympäristössä, joka on aina hieman kostea. Persiljalle se tarvitsee rikkaan ja hedelmällisen maaperän. Hän pitää täydestä auringosta, mutta voi myös sopeutua osittain varjoon. Timjami suosii maata, joka ei ole kostea ja siksi hyvin kuivattu. Se tarvitsee ehdottomasti täyden auringon ja kevyen kastelun. Voit istuttaa nämä aromaattiset yrtit täydellisesti istutuskoneisiin tai pieniin ruukkuihin ilmoittamalla jälkimmäisen nimen ja rajaamalla istutukset. Tämä auttaa lapsiasi oppimaan puutarhanhoitoa, tunnistamaan ja erottamaan yrttejä samalla kun he oppivat lukemaan.

puutarha heinäkuun basilika
Luotto: Darwel / iStock

6) pikku retiisit terveille lapsille

Retiisit ovat pieniä vihanneksia, joita lapset rakastavat syödä leivän, voin ja pienen suolan kanssa. Alkupalana ne muodostavat erinomaisen ravitsemuksellisen panoksen, koska ne ovat erittäin vähäkalorisia ja täynnä hyviä vitamiineja. Niitä on erittäin helppo kasvattaa, ja lapset rakastavat niiden hoitoa ja sadonkorjuuta.

Istuta ne kylvämällä siemenet pieniin uriin, jotka peität sitten mullalla. Retiisit rakastavat maaperän ja hiekan sekoitusta ja rakastavat olla aurinkoisessa paikassa tai osittain varjossa. Ne tarvitsevat kuitenkin kosteutta, eivätkä ne saa odottaa liian kauan maaperässä, muuten niistä tulee piikikäs. Retiisit kasvavat erittäin nopeasti, joten kylvä siemenet säännöllisesti riittävän tuotannon saamiseksi. Ne voidaan sijoittaa maahan tai ruukkuihin, molemmat ratkaisut ovat täydellisiä. Voit myös sijoittaa ne vihannespuutarhaan, kuten kaikki muutkin kasvilajit, varataksesi lapsillesi pienen henkilökohtaisen viheralueen.

retiisin taimien istutus
Luotto: tatyana_tomsickova / iStock

7) Nigella Damaskoksesta

Damaskoksen nigella on erittäin kaunis, erittäin ilmava kukka ja sen tuottamat kuivat hedelmät sisältävät paljon siemeniä. Hän on loistava tapa opettaa lapsilleen kasvien lisääntymistä ja kasvua.

Kasvi viihtyy kaikentyyppisissä maaperässä, myös huonossa maaperässä, ja kaikenlaisissa altistumismuodoissa. Ole kuitenkin varovainen liian varjostettujen kulmien kanssa, koska ne eivät välttämättä saa nigellasi kukkimaan. Ne muodostavat erittäin kauniin kukkamaton ja antavat tuoda hieman väriä sänkyyn, joka on hieman liian vihreä tai monimuotoisuuden puute. Voit käyttää niitä kukkaisella niityllä muuttaaksesi tavallisia värejä. On hauskaa näyttää lapsillesi hedelmät, joita kasvi tuottaa kukinnan jälkeen. Se on eräänlainen pallo, kapseli, joka sisältää huomattavan määrän siemeniä. Odota, että hedelmät kuivuvat, ja voit pyytää lapsiasi korjaamaan ja istuttamaan ne uudelleen. Nigella kylvetään maalis-huhtikuussa tai syyskuussa. Voit nähdä niiden kukkivan joko kesällä, jos istutat ne vuoden alussa, tai seuraavana vuonna, jos istutat ne myöhemmin. Kukinta on molemmissa tapauksissa runsasta. Tämä auttaa selittämään kasvien lisääntymisen lapsille, jotka eivät toisinaan täysin ymmärrä, kuinka ne voivat kehittyä ja lisääntyä.

damaskin nigella
Tekijät: Normathalie / Pixabay

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Retiisi: kylvö, istutus, viljely ja ylläpito

8 ideaa toimintaan puutarhassa lasten kanssa

5 vinkkiä kasvispalan tekemiseen

13 huonekasvia kaunein lehtineen

Saippuanvalmistaja: istutus, viljely ja kunnossapito