Amaranthus: istutus, hoito ja sadonkorjuu

Amaranth -sukuun kuuluva Amaranth ja osa Amaranthaceae -heimoa on upea koristekasvi, jolla on esteettinen vetovoima. Niin suuren kauneuden edessä voisi melkein unohtaa, että kasvi on osittain syötävä! Itse asiassa on mahdollista korjata sen siemenet, jotka ovat runsaasti proteiineja ja kivennäisaineita, mutta myös gluteenittomia. Sen lehdet ovat myös korjattuja ja kulutettavia. Ota selvää, miten Amaranthusia kasvatetaan ja korjataan.

Mihin ja milloin istuttaa amarantti?

Amarantti on ihanteellinen kasvi orastaville puutarhureille, koska sitä on erittäin helppo kasvattaa. Ihanteellinen istutusaika on klo kevät. Amaranthus ei ole maaperän luonteen kannalta kovin vaikea, mutta suosii kuitenkin löysää, orgaanista ainetta sisältävää maaperää, mikä edistää sen kasvua.

Lisäksi sen hyvän kehityksen kannalta on tärkeää, että valitset sille hyvän tilan. aurinkoinen.

Kommentoi planter l’Amaranthus?

Ennen kuin istutat amarantin, harkitse tehdä maata syksyllä. Voit tehdä tämän lisäämällä puutarhan maaperään kompostia, hyvin mätäntynyttä lantaa tai orgaanista istutusmaata. Työnnä sitten maa lapion haarukalla tai grelinettillä 20 cm syvälle.

On parasta istuttaa siemenet lämpimään ja suojattuun paikkaan ämpäriin joka kuukausi huhtikuu. Tee sekoitus ruukkumaasta ja hiekasta ja aseta siemenet pintaan upottamatta niitä. Toukokuun lopussa voit jatkaa siirto kun pakkaset ovat ohi ja maa lämpenee.

amarante amaranthus
Luotto: rustamank / iStock

Kuinka säilyttää amarantti?

Tärkein vaihe on istutus. Itse asiassa, kun amarantti on vakiintunut, se ei vaadi erityistä hoitoa. Kuitenkin, jos kesä on erityisen kuiva ja kuivuus on välttämätöntä, maaperää on seurattava ja kasteltava säännöllisesti, jotta se ei kuivu kokonaan. Harkitse myös sijoittamista huoltajia jos kasvi altistuu tuulelle oksien katkeamisen estämiseksi.

Mitä tulee sairauksiin, amarantti ei ole altis sille, mutta se voi olla saalis kääpiöiden, etanoiden tai etanojen hyökkäyksille.

Korjaa, säilytä ja keitä amarantti

The siemenet Amaranthusista korjataan klo syksy. Mitä tulee lehtiin, ne otetaan tarpeen mukaan kesän aikana. Kasvit voidaan säilyttää kuivassa paikassa huoneenlämmössä.

On mahdollista maistaa lehtiä salaateissa, mutta liioittelematta sitä, koska ne sisältävät oksaalihappoa. Mitä siemeniin tulee, paista ne tai jauhaa ne jauheeksi käytettäväksi jauhojen korvikkeena.

milloin, miten ja mikä hedelmäpuu leikataan?

5 lajiketta, jotka kestävät luonnostaan ​​myöhästymistä