Banaanipuu: 3 vinkkiä muodon palauttamiseen

Banaanipuu on yksi niistä eksoottisista kasveista, joita voimme helposti viljellä leveysasteillamme Ranskassa. Tämä monivuotinen kasvi on todellakin melko kestävä ilmastollemme, mutta se on ennen kaikkea suojattava kylmältä tuomalla se sisään esimerkiksi talvella. Maassa oleville kohteille tarvitaan siksi suojapurjeet. Banaanipuun ylläpito vaatii edelleen joitain varotoimia, jotta se voi kukoistaa kunnolla, vaikka se näkee sen nopeasti kuihtuvan. Tässä on 3 vinkkiä onnistuneeseen banaanien kasvattamiseen.

1) Oikean maaperän valinta

Banaanipuu viettää suurimman osan vuodesta ulkona, ja vielä enemmän, jos sitä kasvatetaan maassa. Sen vuoksi sen maaperän muodostavan maan valinta on erittäin tärkeää, varsinkin ensimmäisistä vuosista lähtien, banaanipuu kasvaa metrin vuodessa ! Puu vaatii runsasta, kevyttä ja hyvin valutettua maaperää. Ruukkubanaaneille, joita yleensä kasvatetaan patiolla tai parvekkeella, riittää ruukkumulta ja puutarhamulta. Näissä kahdessa viljelymuodossa on huolehdittava säännöllisestä kastelusta ja siitä, että kasvi saa runsaasti valoa. Kasvun kannalta on tärkeää suosia viherkasvien lannoitetta kesällä.

banaanipuu
Luotto: prill / iStock

2) Leikkaa banaanipuusi oikeilla toimilla

Banaaninlehtien leikkaaminen on välttämätöntä sen kasvulle. Kylmä todellakin vahingoittaa lehtiä, joten sinun on harkittava niiden hoitoa. Vaurioituneet lehdet eivät tapa puuta, mutta ne eivät vaikuta sen estetiikkaan. He kuitenkin sallivat sen varoittaa kylmästä ja siksi milloin aloittaa kasvin suojaaminen.

Se on lehtien pohja, joka muodostaa banaanipuun rungon. Siksi ne on leikattava tyvestä, mutta ei liian lyhyiksi! On tarpeen säilyttää 25–50 cm alusta. Suojaa se sitten hunnulla, mutta ei varsinkaan muovilla, joka toisi kosteutta ja hometta. Voit myös asettaa halkaisijaltaan yhden metrin metalliverkon ja täyttää sen oljilla tai kuolleilla lehdillä.

3) Käsittele banaanipuu sisätiloissa

Banaanipuun luonnollista ympäristöä, joka hyötyy luonnossa korkeasta kosteudesta, on vaikea toistaa. Voit kuitenkin suihkuta lehtiä vedellä päivittäin käyttämällä ruiskua. Aseta rei’itetty ruukku savipallojen päälle kostumaan heti, kun ne ovat kuivia. Talvella on tärkeää tuoda banaanipuu sisälle. Muista myös poistaa kuolleet lehdet matkan aikana. Keväällä, kun lämpötilat lämpenevät, ota banaanipuu ulos, jotta se voi nauttia soleil. Kesällä lisää lannoitetta ja vettä runsaasti. the uudelleenistutus mieluiten aina keväällä rikkaassa maaperässä.

10 pensasta istutettavaksi koristepuutarhaan

15 istutettavaa puuta upeita syysvärejä varten