Coprosme: istutus, viljely ja hoito

Yhteistoiminta (Coprosma), jota kutsutaan myös peilikasveksi, on pieni pensas, joka on kotoisin Uudesta -Seelannista. Sillä on erityispiirre kiiltävät lehdet, jotka heijastavat valoa, joten sen nimi on peili. Lajikkeesta riippuen sen lehdet voivat olla vihreitä, vaaleanpunaisia, kuparisia tai violetteja. Kasvi voi tehdä pieniä kukkia loppukesällä, mutta emme muista tätä kasvia eniten. Koska emme ole kovin maalaismaisia, viljelemme lähinnä ruukkuissa tai istutusalustalla parvekkeella tai terassilla suojataksemme sitä talvella.

Missä ja milloin istuttaa koproosi?

Ihanteellinen aika istuttaa koproosi on nyt kevät. Hän suosii auringolle altistumista, mutta myös osittainen varjo sopii hänelle. Vaikka tämä kasvi ei ole kovin maalaismainen (noin -3 ° C), se kasvaa hyvin rannikolla. Itse asiassa se kestää ruiskutusta ja kuivuutta.

Maan on oltava hyvä valutettu ja tuoretta. Se voi olla hieman hapan, mutta ei liitu. Lopuksi sen pitäisi olla hedelmällinen, mutta ei myöskään liian rikas.

Coprosme Coprosma
Luotto: Nahhan / iStock

Istutus- ja huolto -ohjeet

Istutus voi tapahtua maassa, ruukuissa tai jopa siemenillä. Syyskuussa on myös mahdollista tehdä puolipuisia pistokkaita tukahdutetulla tavalla. Istutus maahan on varattu alueille, joilla on kuuma ilmasto.

Kastelun tulee olla säännöllistä, varsinkin ensimmäiset kaksi vuotta. Tämä antaa kasvillesi mahdollisuuden juurtua hyvin. Kahden vuoden kuluttua kastelu ei ole enää tarpeen, jos kasvi on ulkona. Ruukkukasveille riittää yksi kastelu viikossa keväällä ja kesällä.

Leikkaamista ei tarvita, mutta jos haluat leikata vahingoittuneet tai kuolleet versot, tee se huhti -elokuussa.

Vie talvella ruukut viileään huoneeseen.

Tämä pensas on kestävä, mutta se voi joskus joutua jauhojen uhriksi.

kasvattaa avokadopuuta sen ytimen ansiosta

kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Snakebeardista