Davallia: kanin jalan saniaisen kasvattaminen

Davallia -saniaista kutsutaan myös kanin jalan saniaiseksi tai hämähäkiksi sen muodostavien juurakoiden vuoksi. Jälkimmäiset ovat ryömiä, erityisesti karvaisia ​​ja väriltään ruskeita tai harmaita. Luonnossa kanin jalan saniainen kasvaa yleensä puiden onttoina. Davalliat ovat todellakin epifyyttisiä lajeja, toisin sanoen niiden ei tarvitse olla erityisen maassa. Lehdet, joita kutsutaan frondsiksi, ovat hyvin vihreitä ja mittaavat 30–60 senttimetriä. Ota selvää, miten kasvatetaan kanin jalan saniaista Davalliaa.

Milloin ja miten kasvatat kanin jalan saniaista?

On parasta istuttaa Davallia aikana syksymutta ne voidaan istuttaa myös keväällä. Jos saniainen asuu sisätiloissa, sitä voidaan kasvattaa kattilassa lautasella täynnä kiviä ja kuorta. Se on myös kasvi, joka menee hyvin suspensioon.

Talvella, asunnossa tai verannalla Davallia säilyttää hyvin vihreät lehdet, jos lämpötila on vakio. Kasvin on oltava hyvin alttiina valo ja melko lämmin. Ihanteellinen lämpötila on välillä 15 ja 25 ° C.

davallia kanin tassu
Luotto: mansum008 / iStock

Davallian huolto

Kanin jalan saniainen ei vaadi erityistä hoitoa. Ainoa huomion kohde on lämpötila, joka ei saa laskea alle 13 ° C. Vältä myös ikkunoiden läheisyyttä kylmänä, tämä tulee nuori ses lehdet.

Kastelun tulee olla säännöllistä ja mieluiten vähäkalkkisella vedellä. Ole kuitenkin varovainen, kastele vain maaperää äläkä juurakoita, koska ne ovat vaarassa mädäntyä. Maaliskuun ja syyskuun välisenä aikana kastellaan kahdesti viikossa kapillaarisuus on tarpeeksi. Loppuvuoden aikana kastelua vähennetään kahdesti kuukaudessa.

Muista tyhjentää lautanen, jos vesi on pysähtynyt. Lisäksi, jos kasvi on sisätiloissa ja se on erityisen kuuma, on mahdollista kostuttaa sen lehdet ruiskulla.

the repotting tapahtuu 4-5 vuoden välein tarvittaessa.

Loiset ja mahdolliset sairaudet

Pikemminkin tuholaisia ​​kestäväTämä saniainen voi kuitenkin kärsiä hometta, joka aiheuttaa lehtien punertavan värin ja kuivattaa kasvin vähitellen. Mealybugs voi hyökätä siihen kuten monet muut huonekasvit. Ne tunnistetaan lehtien valkoisilla paakkuilla ja ne heikentävät kasvia imemällä mehua.

10 pensaita hedelmäsuojien tekemiseen

miten tunnistaa ja hoitaa niitä?