Dischidia: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää etanasta

Dischidia on mehevä kasvi, jota yleisesti kutsutaan etanakasvina (Dischidia pectenoides) ja joskus muurahaiskasvi. Se on yksi trendikkäistä kasveista, joita löytyy monista sisätiloista sisustuksen keskellä. Etana kasvi on saanut nimensä sen pyöristettyjen lehtien muodosta, jotka muistuttavat näiden pienten nilviäisten kuorta. Luonnossa Dischidialla on erityistä kasvua muurahaispesillä. Se on myös epifyttinen kasvi, toisin sanoen se ei erityisesti tarvitse maaperää menestyäkseen. Joten pelkkä kiven asettaminen riittää. Se on myös erinomainen kasvi keskeyttämiseen. Tässä on kaikki mitä on tiedettävä tästä upeasta kasvista, joka on Dischidia.

Etana -kasvin ominaisuudet

Epchyttinen kasvi Dischidia myydään usein isäntäkasvin kanssa. Mutta nämä kasvit eivät ole yleisiä ympäri vuoden, ne ovat yleensä myytävänä osoitteessa kevät, helmikuusta toukokuuhun ja sen aikana syksy, syyskuusta joulukuuhun.

Dischidiat ovat tropiikista peräisin olevia kasveja. Melko aurinkoinen ikkunalauta on siis täydellinen mehikasveillesi, ihanteellinen on altistuminen mi-varjot. Kukinta sisätiloissa on hyvin harvinaista, mutta sen luonnollisessa ympäristössä voit nähdä kukkia ympäri vuoden.

On täysin mahdollista istuttaa se. Tätä varten tarvitset joko runsaasti maaperää humustai ripustettava kori. Voit myös käyttää yksinkertaisesti palaa luonnonpuuta tai -kiveä, johon juuret tarttuvat.

Dischidia pectenoides etana kasvi
Luotto: pookpiik / iStock

Dischidian ylläpito

Välissä oleva lämpötila 18 ja 22 ° C olisi ihanteellinen mehikasveillesi. Joka tapauksessa on tärkeää, ettei lämpötila laske alle 10 ° C.

Riippuen huoneen kosteudesta, jossa etanalakasvi sijaitsee, kastelua on vaihdeltava kerran viikossa tai kahden viikon välein, jos on hyvä hygrometria. Kun kasvi tuntuu ahtaalta ruukussaan, suunnittele a repotting kesällä.

Etana ei ole erityisen altis sairauksille tai tuholaisille.

pensas, joka loistaa ympäri vuoden

sienitautien torjunta hedelmäpuissa