Himalajan sininen unikko: istutus, kasvatus ja hoito

Himalajan sininen unikko (Meconopsis betonicifolia) on upea kukka, jonka väri ei jää huomaamatta. Itse asiassa sen syvän sininen hypnoosi ohikulkijoita ja sen suuret kukat, joiden halkaisija voi olla 10 cm, voivat vain herättää huomiota. Ota selvää kuinka kasvattaa Himalajan sinistä unikkoa.

Missä ja milloin viljellä Himalajan sinistä unikkoa?

Melko kestävä Himalajan sininen unikko kestää negatiivisia lämpötiloja -15 ° C asti. Se on kuitenkin kasvi, joka vaatii paljon huoltoa ja on melko vaativa kasvaa.

Ihanteellinen aika sinisen unikon istuttamiseen on kevät. Valitse valotuspuolelta osittainen sävy. Maaperän tulee olla rikas, kostea, mutta ei liitu. On myös tärkeää kunnioittaa alustan koostumusta, jonka on oltava runsaasti orgaanista ainetta, vaarassa olla kukkimatta. Lisäksi jälkimmäiset puuttuvat vasta kaksi vuotta siementen istutuksen jälkeen. The kauhan istutus on siksi edullinen. Löydät nämä kasvit puutarhakeskuksista.

Himalajan sininen unikko Meconopsis betonicifolia
Luotto: Bob Douglas / iStock

Kuinka istuttaa Meconopsis betonicifolia?

  • Tee istutusreiät maaperään ilman kalkkia ja runsaasti orgaanista ainetta.
  • Älä epäröi tehdä hapanta muutosta, jos olosuhteet eivät ole oikeat. Muista kuitenkin, että jos maasto ei ole tukikohta, et ehkä näe tuloksia.
  • Jos sinun on rikastettava maaperää, harkitse reiän kaivamista kaksinkertaiseksi kauhan syvyydestä ja halkaisijasta. Muutoksen tulisi kattaa laitoksen pohjan ja sivut.
  • Varmista, että jokainen kasvi on 50 cm: n päässä toisistaan.
  • Vesi runsaasti.

Jopa istutuksen jälkeen kukinta voi tapahtua vasta kaksi vuotta myöhemmin. Se ottaa kärsivällisyyttä luonnon kanssa!

Haastattelu

Muutamia huoltotoimenpiteitä suositellaan sinisen unikon kasvun ylläpitämiseksi ja hyvän kukinnan saavuttamiseksi. On myös tärkeää olla häiritsemättä ajanjaksoa lepotila sininen unikko.

Leikkaa haalistuneet kukat takaisin ennen siementen ilmestymistä. Ilman sitä et saa vuosittaisia ​​kukintoja, koska siementen muodostuminen heikentää kasvin, joka päätyy kuolla. Muistetaan vielä kerran, että uusi kukinta tapahtuu vasta kahden vuoden kuluttua.

Meidän on myös ylläpidettävä hieman kostea maaperä ympäri vuodenmutta varsinkin kesällä.

Himalajan sininen unikko on vaativa viljely, mutta se ei ole altis puutarhataudeille tai tuholaisille.

Miksi karsia ruusuja maaliskuussa?

10 kasveja, jotka kestävät voimakkaita tuulia