hoitovinkkejä kuntoalueelle

Helppo asua ja ylläpitää, areca on palmupuu, joka lisää huoneeseen eksoottista ja kimaltelevaa ilmettä. Jos sen hoitaminen on suhteellisen helppoa, voit tehdä sen kukoistaaksesi muutaman asian. Tässä on tärkein huolenpito.

Valitse hyvä paikka

Areca on Madagaskarilta kotoisin oleva kasvi, jolla on siksi täydellinen profiili sijoittaa koteihin ja asuntoihin. Se selittää myös miksi hän lähtee vaativat valoa ja melko vähän kosteutta. Aluksi sen sijoittaminen sopivaan tilaan on siksi erittäin tärkeää. Uudelleenistutus on tehty kahden tai kolmen vuoden välein.

Kuten monet muut, tämä kasvi tarvitsee valoa joutumatta alttiiksi suorille säteille auringosta. Vältämme siksi sen sijoittamista etelään päin olevan erkkeri-ikkunan taakse. Lämpötilapuolella noin kahdenkymmenen asteen huone on täydellinen ympäristö.

Tärkeintä: hyvä vesihuolto

Jos areca pelkää jotain, se on kuivuus! Parempi vakuuttaa hänelle säännöllinen vesihuolto – hukkumatta sitä. Kesällä kastele sitä muutaman päivän välein. Odottaminen, kunnes pintamaa on kuivunut, on hyvä indikaattori ja välttää kasvien liiallisen kastamisen.

Ja jotta lehdet eivät kuivu liikaa, on mahdollista kostuta niitä hieman ruiskulla. Kesän loppua kohden kasteluja väliä vähän, jotta ne saapuvat vähitellen talvella korkeintaan kerran viikossa. Areca ei pidä liian kuivasta ilmasta, voit jatkaa lehtien sumuttamista aika ajoin.

areca palmier
Luotto: iStock / seraniy

Pidä huolta kasvistasi

Vältä veden pysähtymistä

Jos tämä kasvi vaatii paljon vettä, sitä ei pidä käyttää väärin. Seisonut vesi ruukun pohjalla on todellakin sen pahin vihollinen, koska se vahingoittaa juuria ennen kuin tuhoaa ne. On parasta varmistaa, että maaperä on hyvin valutettu, esimerkiksi savipalloilla.

Pitäisikö meidän laittaa lannoitetta?

On täysin mahdollista lisätä lannoitetta arecallesi. Ihanteellinen aika tehdä tämä on kesällä, ja yksinkertainen vihreä kasviruoka voi tehdä tempun. Toisaalta sitä ei tarvitse karsia.

Mitä tehdä, kun lehdet alkavat kuivua?

Jos lehtien kärjet alkavat muuttaa väriä ja muuttua ruskeaksi, kasvista puuttuu varmasti vettä! Varo unohtamasta säännöllistä kastelua kesällä.

Paradoksaalisesti tämä voi olla myös merkki a veden ylivuoto, jolloin on parasta odottaa, kunnes maaperä kuivuu pinnalta ennen kuin annat sille uudelleen kastelua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sisäpuu: 5 lajiketta hyväksyttäväksi!

Varjokasvit: 15 kasvia, jotka eivät tarvitse aurinkoa kasvaakseen

12 ilmaa puhdistavaa kasvia tuoreeseen sisustukseen

33 puutarhakukkaa, joita voit syödä

12 kukkaa luomaan mökkitunnelmaa