Hosta: kuinka viljellä tätä varjokasvia?

Hosta on monivuotinen kasvi, jota viljellään koristepuutarhassa sen upean lehtineen ja harvemmin sen erittäin huomaamattoman kukinnan vuoksi. Sitä kasvatetaan sekä ruukuissa että maassa ja se kaunistaa kauniisti maisemaa. Ihailemme hostaa sen sydämen muotoisista lehdistä, mutta joskus myös pyöreistä, nauhamaisista tai pitkänomaisista. Sen lehdet ovat kirkkaanvihreitä valkoisilla kontrasteilla. Jokainen näistä kasveista on ainutlaatuinen, joten sen lehdet eivät ole koskaan samat, ja tämä koskee myös sen rakennetta, joka on joskus sileä tai joskus kohokuvioinen. Ota selvää, kuinka hostaa viljellään.

Missä, milloin ja miten hostaa viljellään?

Hosta on varjokasvi. Siksi se on ihanteellinen puutarhaan tai parvekkeelle vähän alttiina auringolle, se vaatii silti vähän valoa. Hän myös vihaa lämpöä eikä kestä kuivuutta. Tämä eksoottisen näköinen kasvi istutetaan keväällä ja jakautuu maalis- tai syyskuussa.

Jokainen kasvi on asetettava erilleen 20-45 cm. Hän tarvitsee myös hyvän lattian kostea, runsaasti kompostia ja ennen kaikkea hyvää valutettu.

Hostaa on mahdollista kylvää, mutta tämä käytäntö on melko harvinainen, koska kylvämällä saatu kasvi eroaa suuresti tavallisesta isännästä.

yskä
Lähde: Jennifer Sanerkin / iStock

Kuinka ylläpitää hostaa?

Hosta on erittäin helppohoitoinen kasvi. Harjoiteltavaa on vielä vähän hoitoa aiheita potissa pitääkseen ne terveinä. Säännöllinen kastelu on erityisen välttämätöntä, koska juuret eivät voi kaivaa maaperään.

Puutarhassa voit multaa jalat kesällä kosteuden ja viileän maaperän ylläpitämiseksi. Tämä monivuotinen kasvi ei vaadi karsimista, mutta voit poistaa kellastuneet lehdet paremman estetiikan saavuttamiseksi.

Ole varovainen, etanat ja etanat pitävät nuorista versoista!

6 orkideaa, jotka rakastavat terraariota

5 kasvia, jotka symboloivat uutta vuotta ja leutoa talvea