huoltaa, leikata ja istuttaa pelargoniasi uudelleen

Parvekkeillamme ja terasseillamme yleisimmät kukat ovat epäilemättä pelargoniat. Ne tuovat väriä talojen etuosaan keväästä kesän loppuun. Mutta jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa koko kesäkauden ajan, tulee tietää muutama ylläpitovaihe. Lisäksi vaikka pelargoniat eivät olisi kovin kestäviä, niitä on mahdollista pitää talven aikana, jos tietää oikeat vinkit! Tässä on kaikki vinkkimme pelargonioiden säilyttämiseen ja säilyttämiseen mahdollisimman pitkään!

Geranioiden kastelu

Geraniumit eivät pidä kylmästä ja liiallisesta kosteudesta. Tästä syystä maaperän on oltava hyvin kuivattu. Muista lisätä savipalloja tai soraa kylpytynnyrien, ruukkujen tai istutusastioiden pohjalle istutuksen yhteydessä. Alustan tulee olla aina viileä, mutta on tärkeää antaa pintamaan kuivua kastelujen välillä, jotta vältetään seisovan veden ja liiallisen kosteuden muodostuminen.

Geraniumin koko

Geranium viihtyy erittäin hyvin ilman karsimista. Muista kuitenkin poistaa haalistuneet kukat matkan aikana, jotta ne eivät kerää tarpeetonta energiaa. Käytä tätä varten hyvä leikkuri. Tällöin riittää, että leikataan kyseisen varren solmun yläpuolelta. Leikkaaminen auttaa stimuloimaan seuraavaa kukintaa.

geranium geraniumit
Luotto: nesharm / iStock

Geraniums talvella

Talvella pelargoniat on tuotava takaisin suojaan ennen ensimmäisiä pakkasia, koska nämä kukat ovat erittäin herkkiä kylmälle. Kastelu tulee lopettaa kokonaan juurten säilyttämiseksi ja kasvit tulee sijoittaa viileään ja valoisaan huoneeseen. Lisäksi kaikki haalistuneet kukat tulee poistaa kukinnan lopussa ja ennen lepotilaan siirtymistä. Lopuksi, maan päällä olevat geraniumit on asetettava istutuskoneeseen ja istutettava uudelleen keväällä.

Istuta ja leikkaa geranium

Uudelleenistutus

Uudelleenistutus tapahtuu kahden vuoden välein hieman suuremmassa ruukussa. Poista juuripallo, pura se ja poista vähän vanhaa ruukkumultaa, jolla ei ole enää ravintoarvoa kasville. Poista jo avoimet kukat ja suurin osa lehdistä kasvin vaalenemiseksi ja vaihda juuripallo uuteen ruukkuun unohtamatta laittaa kerrosta savipalloja pohjaan. Täytä reiät tuoreella ruukkumultalla. Taputtele maata hieman sormillasi ja kastele sitten runsaasti. Vesi laskee maan loppuun niin kuin pitääkin.

Pistokkaat

Paras aika pistokkaille on kesä. Itse asiassa tämän kauden aikana on melkein mahdotonta jättää väliin kertolasku pistokkailla.

Valitse pitkät, voimakkaat noin kuuden tuuman varret. Leikkaa puhtaaksi käsityöveitsellä lopussa ja poista lehdet puhtaasti, jotta kasvi ei vahingoitu. Älä poista kaikkia lehtiä, jätä ne varren yläosaan. Poista muodostuvat silmut ja silmut, mutta jätä tulevat silmut ja nuoret lehdet.

Aseta sitten leikkaus ruukkuun, joka on täytetty universaalilla ruukkumultalla, ja tee keskelle puutikulla reikä. Parempaa vedenpoistoa varten on mahdollista lisätä hieman hiekkaa ja sekoittaa se maan kanssa. Kastele sateessa ja pidä kattila 20 °C:seen lämmitetyssä ja valoisassa huoneessa. Pian näet uuden geraniumsi juurtuvan!

Hyvä tietää : kauniita kukkia varten älä unohda tuoda lannoitetta keväällä.

20 kukkaa, jotka vaativat hyvin vähän huoltoa

5 sisätoimintaa puutarhan ystäville