istuttaa ja ylläpitää gunnèrea

Jos haluat omaksua trooppisen ja alkuperäisen tyylin puutarhassa, gunnère on ihanteellinen kasvi. Sen suuret vihreät lehdet koristavat sänkyä upeasti, ja sen joskus vaikuttava koko voi täyttää tilan silmänräpäyksessä! Katsotaanpa heti, kuinka tämä kasvi, jota kutsutaan myös jättimäiseksi raparperiksi tai brasilialaisen ampujaksi, otetaan käyttöön.

Parhaat istutusalueet a gunnera manicata

Tämä kasvi kotoisin Etelä-Amerikasta – Brasilia ja Kolumbia pääasiassa – pitävät pikemminkin ilmastosta lievä ja lauhkea ja maaperät, joilla on taipumus kostua. se on esimerkiksi hyvin osoitettu altaiden lähellä ja muut vesipisteet.

Jos asut Välimeren alueella, sinulla on hieman vaikeampaa kasvattaa sitä. Joka tapauksessa tarvitset häntä varmistaa viileän maaperän. Toisin kuin nimi jättimäinen raparperi saattaisi vihjata, se ei ole syötävää.

Mitä tulee kokoon, varaa tälle kasville valintapaikka: aikuisiässä ei ole harvinaista, että se saavuttaa 2-5 metriä korkea yhtä paljon leveäksi… Ja mitä tulee lehtiin, niiden siipien kärkiväli on myös melko suuri. Ammuntavat ovat mausteinen, ota huomioon, jos sinulla on pieniä lapsia tai eläimiä puutarhassa.

Gunnera manicata gunnere
Luotto: iStock / ChristinaPrinn

Istuta ja kastele gunnère

Parhaat kuukaudet jättimäisen raparperin istuttamiseen ovat maaliskuu-kesäkuu, jos mahdollista jossain paikassa varjoisa vuorokauden kuumimpina aikoina. Säilyttääksesi lehdet ja estääksesi niiden rikkoutumisen valitse myös paikka suojaa tuulelta. Nämä ovat parhaat olosuhteet sen kehittymiselle.

a säännöllinen kastelu vaaditaan ampumiseen, varsinkin jos asut alueella, jossa kesät ovat erityisen kuumia. Keväällä a komposti voidaan tehdä sallimaan uusia lehtiä kehittää itseään.

Muuten tämä kasvi ei ole kovin altis sairauksille. Se ei vaadi erityistä huoltoa, paitsi a hyvä suoja vastaan hyytelöt talvella. Voit esimerkiksi leikata lehdet (tyvestä), jotka sinulla on jalassa. Emme kuitenkaan saa unohtaa poistaa tätä suojaa, kun hyvä sää palaa anna jalan hengittää ja auttaa sitä kasvamaan keväällä.

Kuinka säilyttää säteilevä puutarha talvella?

Sisäpuu: 5 lajiketta hyväksyttäväksi!