istutus, kasvatus, hoito ja sadonkorjuu

Suurimmat kokit arvostavat sitruunakaviaaria herkullisien ruokien maustamiseen. Sitruuna-kaviaarin sisäpuoli on valmistettu pienistä helmistä, jotka sisältävät mehua ja puhkeavat suussa. Pitkänomainen hedelmä muistuttaa suolakurkkua, se voi olla vihreä tai musta, kulkee keltaisen, punaisen tai ruskean läpi. Erittäin tuoksuva, sopii hyvin kalan, ostereiden ja muiden merenelävien kanssa, ja sen maku suussa heiluu sitruunan ja greipin välillä. Tämä sitrushedelmä on erittäin kallis, joten sen kasvattaminen voi olla erittäin palkitsevaa. Ota selvää, kuinka hoitaa pieni sitruunakaviaaripensas!

1. Mihin ja milloin istuttaa sitruunakaviaaria?

Sitruunakaviaari istutetaan parhaiten keväällä, mutta lämpimillä alueilla syksy on myös hyvä aika. Sitruunakaviaaria istutetaan maahan vain lämpimillä alueilla Välimeren ympärillä, niin sanotuilla ”oranssilla” alueilla. Muilla alueilla istutat säiliöön tai ruukkuun, jossa on laadukas alusta.

Itse asiassa, kuten kaikki sitrushedelmät, sitruunakaviaari kasvaa vain lämpimässä ja aurinkoisessa ympäristössä. Se ei ole lainkaan maalaismainen. Se arvostaa kalkkipitoista, kevyttä, hyvin valutettua ja rikasta maaperää. Parantaaksesi kehitystä valitse ”erityinen sitrushedelmien” lannoite ja lisää se koko kasvun ajan.

2. Kuinka istuttaa sitruunakaviaaria?

Istutus maahan :

 • Kaivaa reikä kahdesti juuripallon korkeudesta ja leveydestä.
 • Aseta reiän pohjaan tyhjennyspohja (sora- tai savipallot).
 • Lisää hyvin hajoavaa kompostia.
 • Varmista, että juuripallo on hieman kostea. Muussa tapauksessa liota kanto vesisäiliöön muutaman sekunnin ajan.
 • Istuta sitruunakaviaari reiän keskelle. Siirron pisteen tulee vastata maanpintaa.
 • Täytä reikä puutarhan maaperällä.
 • Vesi runsaasti.

Istutus ruukkuihin tai astioihin :

 • Valitse erittäin suuri ruukku, jos mahdollista, noin 80 cm halkaisijaltaan ja syvyydeltä.
 • Aseta tyhjennyspohja (sora- tai savipallot) 5-10 cm paksuiseksi.
 • Valmista seos puutarhamaasta (2/3) ja istutusmaasta (1/3) käyttämällä erityistä sitrushedelmälannoitetta. Täytä purkki puoliväliin.
 • Aseta sitruunapuu keskelle ja viimeistele täyttö juuripallon ympärille. Pakkaa maaperä tiukasti.
 • Vesi runsaasti.
 • Aseta pensas kasvihuoneeseen tai verannalle, kun se on kylmä tai jäätyy.
 • Kasvien uudelleenistutus tehdään vain silloin, kun ne tuntuvat ahtailta.
Sitruunakaviaari Citrus australasica
Luotto: Zaareo / Wikipedia

3. Sitruunakaviaarin huolto ja korjuu

Sitruunakaviaari ei kestä alle 7 ° C: n lämpötiloja. Aseta talvella talvehtiva huntu, jos se on maassa. Ruukkuissa lämpötila ei saa laskea alle 10 ° C. Kastelu suoritetaan vain, kun maaperä on täysin kuiva ja et saa koskea sen lehtineen. Siksi kastelu on suoritettava säästeliäästi.

Lisää keväällä erityinen sitrushedelmien lannoite kasvun helpottamiseksi. Kerää sitruunat sadonkorjuuta varten heti, kun ne tulevat helposti oksasta. Sitruunakaviaari näyttää hieman kalkilta, mutta sen muoto on pitkänomaisempi ja sen kuoren alla on sitruunamassaa pieninä läpikuultavina palloina. Sen maku on hieman hapokas ja kevyt greippien tuoksu. Kuten monet hedelmäpuut, sen hedelmä voi olla pitkä, sinun on oltava kärsivällinen. Sen kukinta tapahtuu maaliskuun ja huhtikuun välillä.

Suurimmat kokit napauttavat sitruunakaviaaria, jonka he valmistavat kampasimpukoiden, lohen, yksinkertaisten vihreiden salaattien kanssa ja yhdistämällä sen ainutlaatuisen maun muihin sitrushedelmiin, kuten appelsiineihin, mandariiniin tai kumquatiin..

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Oliivipuu ruukussa: kuinka istuttaa ja ylläpitää oliivipuu ruukussa?

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Kumquat: kuinka istuttaa, kasvattaa ja korjata tämä pensas

miten taistella lankamatoa vastaan ​​puutarhassa

pensas, joka loistaa ympäri vuoden