kaikki lihansyöjäurna -kasveista

Nepenthes ovat lihansyöjäkasveja, joilla on pitkät putket saaliin sieppaamiseksi. Sarrakenioiden tavoin ne ovat lihansyöjiä, joilla on passiivinen ansa, eli he odottavat hyönteisten juuttumista putkiin. Nepenthes (kuuluu Nepenthesiin, johon kuuluu lihansyöjälajeja, joissa on Nepenthaceae -perheen passiivisia ansoja) eroavat muista lihansyöjistä, koska ne ovat kiipeilykasveja eivätkä siksi kasva suolla. Tässä on kaikki mitä on tiedettävä nepentheistä, lihansyöjäkasveista.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nepteeneistä

Madagaskarista tai Kaakkois -Aasiasta kotoisin olevat veljet voivat mitata jopa 20 m korkea luonnollisessa ympäristössä. Sen ansat, jotka riippuvat varret ja lehdet, voivat ulottua jopa 35 cm lajista riippuen. Muodot ja värit vaihtelevat lajeittain, mutta niillä kaikilla on erittäin paksu reuna. Näissä putkissa on mesi joka houkuttelee hyönteisiä, pieniä nisäkkäitä ja lintuja. Siellä on myös pieni kansi, joka auttaa suojaamaan näitä ansoja. se on haju joka lähtee siitä ja houkuttelee pieniä eläimiä.

Kuten edellä mainittiin, on monia enemmän tai vähemmän vaikuttavia lajeja. Ne, joita viljellään huonekasveina, ovat Nepenthes rafflesiana, jonka urnat ovat noin kolmekymmentä senttimetriä. On kuitenkin myös harvinaisempi Nepenthes rajah! Hän voi kaapata rotan kokoisia nisäkkäitä urneihinsa!

Nepenthes
Luotto: wjarek / iStock

Kuinka viljellä nepenthes?

Nämä kasvit arvostavat valo, mutta se ei saa olla suorassa kosketuksessa auringonvaloon. Maaperän, jossa kasvi kehittyy, on oltava hieman hapan ja enimmäkseen märkä. Nämä kasvit tarvitsevat lämpöä. Keskimäärin 24 ° C mahdollistaa hyvän kasvun. Yleensä paras tapa kasvattaa tätä lihansyöjäkasveja on a tiukka keskikorkeassa korissa.

On mahdollista kylvää ympäristössä, joka on lähellä 27 ° C kosteassa maaperässä. Kun on kypsä, versot voidaan siirtää kuorista, perliitistä ja kookoskuidusta koostuvassa alustassa.

Jotta vauva säilyisi kunnolla, lämpötilan on oltava korkea ja vakio. Keväällä vanhimmat versot voivat olla poistettu äänestyslaatikoiden tuotannon edistämiseksi.

Taudit ja tuholaiset

Taudit eivät vaikuta erityisesti nepentheihin. Mealybugs voi kuitenkin hyökätä niihin tai supistaa harmaata mätä, joka heikentää kasveja.

Nepenthes
Lähde: Kateryna Kukota / iStock

neuvoja istutuksesta ja hoidosta

tehokas resepti kasvien pelastamiseksi