kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Snakebeardista

Yleisemmin nimeltään ”käärmeparta”, Ophiopogon on kasvi samasta perheestä kuin parsa, Asparagaceae. Se on kotoisin Aasiasta, ja sitä on erittäin helppo ylläpitää, joten se on ihanteellinen aloittelijoille. Tämä loistava musta ruoho yllättää silmät värillään. Itse asiassa Ophiopogon paljastaa erittäin voimakkaan mustan lehtineen kevään alussa ja muuttaa värinsä kesällä erittäin tummaksi violetiksi. Ota selvää kuinka kasvattaa käärmeen parraa.

Milloin ja miten kasvattaa käärmeparta?

Tämä epätyypillinen kasvi istutetaan kevät tai aikana syksy. Se menestyy hyvin tavallisella maaperällä edellyttäen, että salaojitus ole täydellinen. Ophiopogon pelkää kuitenkin liian kalkkipitoista ja märkää maaperää.

Istutuspaikan suhteen käärmeparta on yleensä mukava lähes missä tahansa, kunhan se on alttiina valo ja että maa on kustannuksia. Se sietää myös hyvin kuivuutta kesällä.

Käärmeparta on myös kasvi maalaismainen. Itse asiassa talvella se kestää helposti matalia lämpötiloja -15 ° C asti. Jos se on kylmempi, on suositeltavaa istuttaa ruukkuun. Jos kasvatat sitä huonekasvina, aseta se viileään huoneeseen talven aikana ja vältä suoraa valoa.

Musta Ophiopogon Snakebeard
Luotto: ad_foto / iStock

Huolto

Tämän laitoksen etuna on, että se ei vaadi ei erityistä huoltoa. Kuitenkin, riippuen siitä, missä se on, sitä on kasteltava kerran viikossa kuivuuden aikana. Muista myös puhdistaa kuivat, kuolleet lehdet tarvittaessa ympäri vuoden.

Taudit ja tuholaiset

Erilaisia ​​sairauksia tai tuholaisten hyökkäyksiä voi esiintyä, se riippuu siitä, onko kasvi kasvatettu maassa vai ruukussa.

Varo avoimessa maassa etanoita, jotka arvostavat nuoria lehtiä. Estääksesi etanahyökkäyksen, tee olutpohjaisia ​​ansoja. Tuhkahelmi kasvien ympärillä estää myös etanoita hyökkäämästä kasveihin, koska ne eivät pysty ylittämään tätä suojaavaa estettä.

Jos kasvi kasvatetaan astiassa, sen lehdet muuttuvat keltaisiksi liiallisen kosteuden vuoksi. Hämähäkki punkit voivat myös hyökätä Ophiopogoniin, jos ilmapiiri on liian kuuma ja liian kuiva. Pese lehdet säännöllisesti ennaltaehkäisyyn.

Coprosme: istutus, viljely ja hoito

oireet ja hallintatavat puutarhassa