kaikki mitä sinun tarvitsee tietää violetista apilasta, puutarhan liittolaisesta

  1. Niittyapila, jota kutsutaan myös puna-apilaksi, on monivuotinen kasvi, jota tavataan hyvin usein pelloilla tai vesistöjen läheisyydessä. Liian usein rikkaruohona pidetty niittyapila on erinomainen viherlanta. Lisäksi tietyt juuriin kiinnittyneet mikro-organismit sieppaavat typpeä ilmasta sen muuntamiseksi ja jakamiseksi ympäröiviin kasveihin. Joskus invasiivinen, sen leviäminen on pidettävä kurissa, mutta tämä tekee siitä myös erittäin helpon kasvattaa. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää niittyapilasta.

Esittely

Niittyapilalajeja on monia: hiipiviä apiloita, puna-apiloita, vaaleanpunaisia ​​apiloita, keltaisia ​​kukkivia apiloita, mutta myös tähtiapiloita. Kukat ovat väriltään vaaleanpunaisia-violetteja ja ne on ryhmitelty piikkiin. Ne sulautuvat täydellisesti monien muiden violettien kukkien kanssa. Lopuksi violetti apila auttaa biologista monimuotoisuutta puutarhassa. Se on turvapaikka monille hyönteislajeille, kuten toukille. Sen suuria määriä nektaria tuottavat kukat tekevät siitä täydellisen liittolaisen bourdon joita näet todennäköisesti usein lähellä violetteja apiloita.

Kuinka kasvattaa violettiapilaa?

Jos haluat kasvattaa niittyapilaa puutarhassasi, sinun tulee tietää, että ne suosivat raskas maaperä, jolla on neutraali taipumus. Ne ovat myös kukkia, jotka kestävät melko hyvin ankaratkin talvet.

violetti niittyapila
Luotto: SergeyTikhomirov / iStock

Kesällä, jos sää on kuuma ja kuiva, kannattaa suunnitella a kevyt kastelu päivästä päivään. Tämä johtuu siitä, että puna-apilalla on taipumus kärsiä kuivuudesta. Siemenet kylvetään keväällä tai syksyn saapuessa. Kasvi voi olla jopa 50 senttimetriä pitkä ja kukkii kesän aikana, yleensä Toukokuusta syyskuuhun.

Niittyapilan edut

Niittyapilaa käytetään usein ruoanlaitossa, erityisesti lehtiä, jotka kuivattuna ja murskattuna muistuttavat vaniljan maku. Kukan korvissa on melkoinen maultaan makea. Siemenet voidaan syödä myös itäneinä siemeninä, joita kutsutaan myös rapeiksi ituiksi.

Tämä kasvi myös ravitsee maata pitkien juuriensa ansiosta, jotka laskeutuvat syvälle maahan. Tämä mahdollistaa jälkimmäisen tuulettamisen ja parantamisen viemäröinti. Juuret tarjoavat maaperälle huomattavan typen saannin. Apila siis parantaa häiriintynyttä maaperää auttamalla sitä pehmentymään.

neuvoja istutukseen ja ylläpitoon

Kuinka kasvattaa sitrushedelmiä ruukuissa?