kaikki mitä sinun tulee tietää Miracle Baysta

Ihmehedelmä (tai ihmehedelmä) on punainen marja, joka kasvaa pienellä Afrikasta kotoisin olevalla pensaalla. Jos sitä kutsutaan “ihmeelliseksi”, se johtuu siitä, että sillä on erityinen maku. Itse asiassa, kun ihmehedelmä on pureskeltava ja nielty, se poistaa happamuuden ja katkeruuden 30-60 minuutiksi. Kaikki, mitä syömme jälkeenpäin, näyttää siksi makealta! Se on kokemus, jota tulee kokeilla ainakin kerran. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää Miracle Baysta.

Milloin ja miten ihmehedelmiä viljellään?

Pienessä pensaassa on mukava olla lievästi hapan maaperä hyvällä vedenpoistolla. Altistuksen kannalta se on erittäin hyvä osittain varjoisassa paikassa ilman suoraa altistumista auringolle. Ole varovainen, ihmelahti ei kestä alhaisia ​​lämpötiloja ja siksi se kukoistaa täydellisesti sisällä tai verannalla.

Istutusta varten on mahdollista kylvää siemenet suoraan maahan lämmin paikka pesun ja liotuksen jälkeen. Muutaman viikon kuluttua ensimmäiset versot ilmestyvät. Huollon osalta pensas tulee trooppisesta paikasta, se on sijoitettava paikkaan, jossa on korkea kosteus. Maaperän tulee aina olla hieman kostea ja päivittäinen ruiskutus auttaa sitä kasvamaan hyvin.

Pensastuholaiset

Ihmemäisellä hedelmäpensalla ei ole erityistä tuholaista, mutta siihen voivat vaikuttaa sisätiloissa kasvatettaessa jauhopukki tai hämähäkkipunkki.

ihmehedelmä ihmemarja Synsepalum dulcificum
Luotto: prettyzhizhi / iStock

Ihmemarjan vaikutukset

Kun syömme ihmemarjaa, se menee estää katkeruuden ja happamuuden makua muut ruoat nieltyjä jälkeenpäin. Tämä tunne on mahdollinen, kun marja on hyvin pureskeltava. Sitten hän levittää a glykoproteiini kutsutaan mirakuliiniksi suussa. Jälkimmäinen peittää makuhermoja ja neutraloi happamuuden noin 30-60 minuutin ajan. Esimerkiksi sitruuna tai etikka maistuu täysin erilaiselta suussa ja sinulla on tunne syödä makeita ruokia. Itse marjan maku on hieman karkea ja muistuttaa karpaloa. Marja itsessään ei sisällä paljon sokeria.

Maailmassa vähän käytettynä ja Yhdysvalloissa myyntikiellossa olevaa mirakuliinia on käytetty vuodesta 2005 lähtien erityisesti tiettyjen lääkkeiden katkeruuden vähentämiseen.

15 istutettavaa puuta upeita syysvärejä varten