kaikki tästä alppikasvista

Mountain Benoit on kiipeilykasvi, jota esiintyy vuoristoalueilla ja erityisesti korkeudessa. Sen juurakot kehittyvät erittäin nopeasti ja kasvi voi nousta jopa 15 cm korkeaksi ja 30 cm leveäksi. Tällä kasvilla on lehtivihreä lehti ja aromaattiset juuret, jotka antavat miellyttävän tuoksun. Älä sekoita Benoit-vuorta (Geum montanum) ja tavallinen benoite (Geum urbanum) löydetty kaupungista. Itse asiassa niitä on noin viisikymmentä lajiketta Geum monivuotinen tyyppi. Geum Montanumin erityispiirteenä on puuvillaa muistuttavien sitkeiden hedelmien tuottaminen. Tutustu Benoîte des montagnen erityispiirteisiin.

Kuinka viljellä benoitea?

Toisin kuin muut perennoja, Mountain Benoit ei elä kovin pitkään. On myös suositeltavaa jakaa tuput kolmen vuoden välein, jos haluat säilyttää Benoîtin mahdollisimman pitkään. Vaikka tämä kasvi on villi, sitä viljellään erittäin hyvin penkeissä, kivipuutarhoissa, reunuksissa tai jopa ruukuissa.

Sen istutukselle on suotuisaa kaksi ajanjaksoa: kevät tai syksy, aina pois lukien pakkaskaudet. Jos haluat kasvattaa sitä puutarhassasi, varmista, että maaperä on hyvin valutettu, viileä ja rikas. Maa voi olla neutraali, hapan tai kalkkipitoinen.

Benoiten vuori
Luotto: vili45 / iStock

Kuinka huoltaa Benoîtea?

Mountain Benoît vaatii vähän huoltoa, mutta se vaatii aurinkoisen altistuksen. Tämä alppikasvi on erittäin kestävä, etenkin sen luonnollisen ympäristön vuoksi. Se tukee lämpötiloja -20 °C asti.

Voit pidentää kukintaa poistamalla haalistuneet kukat matkan aikana. Mountain Benoît kukkii keväällä ja alkukesään asti.

Benoiten vuori
Luotto: tanukiphoto / iStock

Tiesitkö ?

Benoîtilla on lyhyet keltaiset kukat, jotka muuttuvat sitten hedelmiksi. Näillä hedelmillä ei ole hedelmän muotoa, vaan ne ovat karvaisia ​​äkillisiä. Nämä kivet ovat punertavia ja höyhenenomaisia, ja tämä alkuperäinen muoto tekee Mountain Benoitista halutun kukan.

Kuinka kasvattaa sitrushedelmiä ruukuissa?

kasveja, joita viljellään Ranskassa