kasvaa tämä pensas tuoksuvilla kukilla keskellä talvea

Sarcococca ei ole yleisin pensaista. Sillä on kuitenkin erikoisuus paljastaa herkullisen tuoksuvat kukat talven aikana! Se koristaa myös kauniisti talvimaisemaa vilkkailla punaisilla marjoillaan. Tämä helposti kasvava pensas arvostaa varjoisia kulmia ja on siksi ihanteellinen matalan seinän tai koko talon ympärillä. Tässä on kaikki neuvomme sarcococcan istuttamisesta ja hoidosta.

Missä ja milloin istuttaa sarcococca?

Ihanteellinen aika istuttaa sarcococca on syksy, koska juuri tänä aikana se juurtuu parhaiten. On mahdollista suorittaa kylvö keväällä, mutta on aina välttämätöntä välttää pakkasjaksoja ja olla säännöllinen alkuvaiheen kastelussa.

Vahva pelko kosteuden alla, on suositeltavaa valita hyvä maaperä valutettu. Neutraali tai hieman hapan maaperä tekee.

Sivuvalotus, osittainen varjo on ihanteellinen, mutta varo, sarcococca pelkää kylmää. Varten suojata tuulelta, aseta pensas matalan seinän taakse tai suurten puiden alle.

Sarcococca
Luotto: seven75 / iStock

Istutus

Tämä tuoksuisten kukkien pensas kasvatetaan sekä ruukuissa että maassa. Ruukuissa sen istutus on yksinkertaista, käytä vain yleistä ruukkumaa.

Jos haluat tehdä matalan pensasaidan maahan, valitse pensaat, joiden korkeus on 15-20 cm, ja tilaa jokaiselle kasville 20-25 cm. Mitä enemmän sijoitat ne ulos, sitä korkeampi suojauksesi on. Lisäksi hyvän kasvun varmistamiseksi harkitse istutusmaan lisäämistä puutarhan maaperään istutuksen aikana.

Vesi runsaasti ja olkea orgaanisia materiaaleja ravitsee kasveja ja suojaa juuria pakkaselta.

Sarcococca
Luotto: seven75 / iStock

Kuinka säilyttää sarcococca?

Helppo kasvattaa, sarcococca ei vaadi paljon hoitoa, kun se on perustettu oikein. Jos kuitenkin pidät topiary -taiteesta, voit pitää hauskaa veistää Nämä pensaat antavat niille alkuperäisen muodon.

Maan kastelu ei ole välttämätöntä, sade pitäisi riittää. Jos lehdet muuttuvat keltaisiksi, on kuitenkin puututtava asiaan paitsi syksyllä, koska ilmiö on silloin luonnollinen. Pensasta on myös mahdollista stimuloida kevättalvella lannoitteella.

Ruukuissa kastelu on välttämätöntä. Kasvi voi loppua vedestä ja näet sen kellastumassa ja kuivumassa. Vesi säännöllisesti, mutta ennen kaikkea ilman ylimääräistä! Juuret pelkäävät kosteutta ja se voi olla tappavaa laitokselle. Siksi ruukku on porattava pohjaan ja siinä on oltava savi- tai sorapallo, joka suodattaa veden ja estää sen pysähtymisen.

10 pahinta puutarharikkakasveja!

3 kasveja adoptoitavaksi kotona!