kasvattaa avokadopuuta sen ytimen ansiosta

Avokadopuu on viljelyn kannalta erittäin vaativa puu, koska se kasvaa vain trooppisilla alueilla. On kuitenkin mahdollista kasvattaa avokadopuu sisätiloissa kotona. Tätä varten riittää, että kerätään kaupasta ostetun avokadon ydin (mieluiten luomua). On totta, että ensimmäisten avokadojen saaminen kestää kauan, mutta tämän trooppisen puun kasvattaminen on edelleen erittäin yksinkertaista ja nautittavaa ympäri vuoden! Ja sitten mikä ylpeys syödä omia avokadoja!

Jos avokadon kasvatusvaiheet näyttävät pitkiltä, ​​voit olla varma, että ne ovat kuitenkin erittäin helppoja suorittaa. Ei tarvitse olla erityistä vihreää peukaloa! Ja sitten kaikki tulee kohdalleen, kuka osaa odottaa.

1) Vaiheet avokadopuun kasvattamiseksi kotona:

  • Valitse hyvän kokoinen ja virheetön avokado -kuoppa (ei naarmuja) ja puhdista se puhtaalla vedellä
  • Upota ydin kuumaan veteen (35-40 °) 30 minuutiksi
  • Kuivaa ydin auringossa useita tunteja
  • Työnnä 4 tulitikkua tai hammastikkua kuoppaan ja aseta se pieneen kattilaan koskematta siihen
  • Pidä ytimen terävä osa ylöspäin ja täytä lasi vedellä huoneenlämmössä upottamalla ytimen alaosa
  • Vaihda vesi säännöllisesti
  • Kun juuret ovat saavuttaneet 1 tai 2 cm, istuta kuoppa ruukkuun, joka on täynnä ruukkumaa. Itäminen vaatii kärsivällisyyttä.
  • Vesi säännöllisesti upottamatta kuoppaa.

2) kastelu

Kastelu ja istutus ovat kaksi työtä vaativaa vaihetta. Avokadopuu on ahneessa vedessä kasvunsa alussa. Mutta mitä enemmän se kypsyy, sitä vähemmän vettä tarvitaan. Alustan on aina oltava kostea, mutta varo hukuttamasta kasvia! Veden puute aiheuttaa uusien lehtien keltaisuuden. Viemäröintiä varten on mahdollista lisätä savipalloja tai soraa ruukun pohjaan.

3) Avokado -puuni sijainti

Avokadopuu tarvitsee aurinkoa ja paljon valoa. Aseta se ikkunan lähelle. Se voidaan laittaa ulos toukokuun ja syyskuun välisenä aikana, kun pakkasriski on poistettu. Loppuvuoden se voi seurata huonekasvejasi. Kasvukauden aikana on mahdollista lisätä nestemäistä lannoitetta tai kompostia, mutta tämä on valinnaista. Varo kääpiöitä kesällä. Istutus tapahtuu keväällä, kun puu tuntuu ahtaalta. Kärsivällisyys on voimakasta nähdä ensimmäiset lehdet.

4) Avokadon sato

Vaikka ensimmäiset versot saapuvat hyvin nopeasti, todellisen asianajajan saaminen kestää 8-10 vuotta. Sen lehdet kaunistavat kuitenkin sisustustasi tai terassiasi monien vuosien ajan. Avokadopuu on erittäin kaunis huonekasvi. Älä epäröi tehdä useita kasveja ja nauttia näistä vihreistä kasveista. Älä heitä pois kiviä tai siemeniä! Kierrätä hedelmäpuut! Itse asiassa se toimii useimpien sitrushedelmien kanssa.

Tiesitkö ? : avokado on erinomainen ruokahalua hillitsevä aine. Sen sisältämien rasvahappojen ansiosta se antaa nopeasti sen syöville aivoille signaalin kylläisyydestä! Ja keskimäärin 7% kuitua sisältävä avokado on ihanteellinen kumppani loistavassa kuljetuksessa! Eläköön puutarhanhoito!

Houkutteleeko sinua ruukussa oleva sitruunapuu?

sienitautien torjunta hedelmäpuissa

Coprosme: istutus, viljely ja hoito