Kasvispuutarha asunnossa: miten se tehdään?

Kyllä, on täysin mahdollista luoda kasvimaa asuntoosi. Tänä vangitsemisjaksona sisätyöt ovat enemmän kuin suositeltavia, jotta ei kyllästyisi, joten miksi et riimeile vain puutarhanhoidossa? Normaaliaikoinakin voi tehdä kotona kasvimaa ja korjata vihannekset! Opiskelijat tai pienten tilojen asukkaat, näin voit luoda sisäpihasi!

Tärkeä sijainti

Valon puute ei tuota tuotantoa ja ylimäärä johtaa kasvien lehtien palamiseen. Itse asiassa ikkunoilla ja ikkunoilla on joskus suurentava vaikutus ja ne korostavat auringonsäteiden voimakkuutta, mikä voi vahingoittaa joitain pieniä lapsiasi. Yleisesti ottaen on siksi suositeltavaa sijoittaa vihernurkkasi ikkunan lähelle kiinnittämättä sitä ikkunaan, jotta se kylpee valossa vastaanottamatta sitä liian suoraan. Huoneen on myös oltava aurinkoinen päivällä maksimaalisen valon saamiseksi. Huomaa kuitenkin, että jotkut kasvit tarvitsevat suoraa valoa kehittyäkseen, kuten tomaatit. Jos tämä ehto täyttyy, he voivat tarjota sinulle hyvän tuotannon. Voit antaa tilaa parvekkeelle tai ikkunalaudalle.

Ikkunan yrtit
Luotto: Geshas / iStock

Mitä laittaa kasvimaatamme?

Sisävihannestarhaan kannattaa lisätä salaattia, aromaattisia yrttejä tai jopa tomaatteja tai hedelmiä. Voit täydellisesti viljellä, tuottaa ja korjata mitä tahansa asuntoon tai studioon istutettavaa!

Ensinnäkin lehtivihanneksille, kuten salaateille, ei tarvitse olla kovin suuria ruukkuja. Ne vaativat kuitenkin huomattavan määrän valoa. Yrtit ovat myös erittäin helppohoitoisia. Niiden tarvitsee vain olla pienissä ruukuissa ikkunalaudalla ja hyötyä säännöllisestä kastelusta. Harkitse basilikaa tai persiljaa, joita käytetään usein, mutta myös muutama minttu. Sen lisäksi, että tuoksuu miellyttävästi ja on erittäin hyödyllinen niin keittiössä kuin a isoäidin lääke, minttu pitää pienet eläimet loitolla.

Tomaatit tarvitsevat suuremman, syvemmän ruukun, ja ne vaativat panoksen pitämään kasvi pystyssä. Sinun on asetettava kasvisi hyvin lähelle ikkunaa, jotta sinulla on kypsiä ja punaisia ​​tomaatteja. Lopuksi, mitä tulee hedelmiin, mansikoita on helppo pitää ruukuissa tai istutuskoneissa asettamalla ne ikkunalaudalle niin, että ne saavat mahdollisimman paljon valoa. Tämä antaa sinulle paljon auringonpaisteisia hedelmiä! Voit myös kääntyä pienoisvihanneksiin, kuten kirsikkatomaatteihin.

tomaatit voi
Luotto: Geshas / iStock

Miten tehdä se?

Ensinnäkin on tarpeen määritellä kasvien lukumäärä ja niiden luonne, jotta säiliöitä voidaan mukauttaa. Aromaattisille yrteille riittävät pienet, hieman syvät ruukut. Ei ole tarpeen tarjota suuria istutuskoneita tai suuria ruukkuja. Voit myös luoda yksilöllisiä ruukkuja jokaiselle aromaattiselle yrtille. Voit tehdä tämän käyttämällä vanhoja lasipurkkeja, joita muokkaat pienellä köydellä aukon ympärillä. Älä epäröi lisätä pientä tarraa kasvin nimellä. Voit tehdä saman vanhojen teepurkkien kanssa tai käyttämällä vain liuskekiven paloja. Tekemällä pieniä tarroja, joihin on kirjoitettu nimi, voit käyttää vain yhtä suurta ruukkua, joka sisältää kaikki yrtit. Lehtivihanneksien osalta säiliön leveyttä on mukautettava istutusmäärästä riippuen. Ei tarvitse suunnitella kovin suurta ruukun syvyyttä, koska näillä kasveilla ei ole merkittäviä juuria. Tomaateille kannattaa kuitenkin varata vähintään 30 cm syvä ruukku, jotta juuret ja kasvi kehittyvät kunnolla.

Mitä tulee näiden ruukkujen järjestämiseen, on olemassa useita nerokkaita vinkkejä. Voit käyttää palvelua, joka toimii asunnon kasvimaasi konttina. Voit myös kerätä ruukut samaan paikkaan kuin keittiössäsi, istutusastiaan tai häkkiin. Kevyet ruukut voidaan myös ripustaa verhotankoihin tai pitää seinää vasten koukkujen avulla purkkiin, jossa on tiukka kansi.

ampuu vihanneksia
Luotto: gvl / iStock

Kuinka ylläpitää sitä?

Asunnossa ja jopa kasvimaassamme yritämme auttaa itseämme maksimissaan luonnontuotteista. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää kahvinporoja, jotka ovat a erittäin hyvä lannoite ! Se sopii täydellisesti tomaateille, koska se auttaa kasvamaan hyvin ja toimii myös hylkivä pieniä hyönteisiä vastaan. Jos voit, kerää sadevettä kastelua varten. Muussa tapauksessa, jos vesi on kovaa, voit antaa sen olla 24 tuntia tai kaada muutama tippa valkoviinietikkaa kastelukannuun.

Jos voit tehdä tämän, yhdistä kasveja, joilla on samanlaiset tarpeet mahdollisimman paljon. Tällä tavalla ei unohdeta korkean vedentarpeen ja sellaisen kasvin välillä, joka voi elää pienemmällä kosteudella. Jos sinulla on mahdollisuus, voit tehdä pienen kompostin, jonka avulla voit käyttää uudelleen osan jätteistäsi (kahviporot ovat hyvä kompostiaktivaattori).

Tämä vangitsemisjakso näyttää siksi ihanteelliselta seikkailun aloittamiselle. Tämä on nerokas temppu ihmisille, jotka haluavat korjata satonsa ja luoda pienen puutarhan sisustukseensa!

kastelu
Kredit: YakobchukOlena / iStock

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Bokashi: keittiökompostori suoraan Japanista

Kahviporot: 5 tapaa käyttää niitä uudelleen puutarhassa ja kotona

Kuinka valita ruukuissa kasvatettavat hedelmät?

Kasveja hyönteisten ja eläinten auttamiseksi ja ruokkimiseksi

neuvoja istutukseen ja ylläpitoon