Kuinka huoltaa ja kukistaa joulukaktus?

Schlumbergera, jota kutsutaan myös joulukaktukseksi, on kasvi, joka kukkii joulukuussa. Tämä Brasiliasta kotoisin oleva kaktus tuottaa useita värejä: punaisia, vaaleanpunaisia, valkoisia tai jopa violetteja. Jotta se kukkiisi hyvissä olosuhteissa, sen kehityksen aikana on noudatettava joitain tärkeitä vaiheita. Huoltotoimenpiteillä on todellakin valtava merkitys, jos haluat nähdä kasvisi kukkivan. Kukinta voi tapahtua myös syksyllä, mutta yleensä se havaitaan talven alussa joulun aikaan. Tutustu joulukaktuksen hoitoon ja kukkimiseen.

Istutuksen vaiheet

Le schlumbergera pitää vähän kuivista ja typpirikkaista paikoista. Tarvitset hiekan ja maaperän seoksen saadaksesi sellaisen. Älä myöskään istuta useita kaktuksia yhteen ruukkuun, jos haluat nähdä kukinnan. Maaperän suhteen se on tehokkaampaa, jos se on rikastettu kaktuksille tarkoitetulla lannoitteella. Tämä on laimennettava veteen ennen asettamista.

Laitoksen elinympäristön tulee olla hyvin kuivattava. Aseta tätä varten kiviä tai savipalloja kattilan pohjalle. Lisäksi kasvi on suojattava vedolta ja suoralta auringonvalolta. Lopuksi ympäristön lämpötilan on oltava 10-15 °C. Kun paikka on määritetty, kasvia ei saa siirtää, muuten kukat tai silmut putoavat.

Noël Schlumbergeran kaktus
Luottotiedot: Nadezhda_Nesterova / iStock

Joulukaktuksen hoito

Tämän kasvin hoito on melko yksinkertaista. Kastele sitä säännöllisesti ja anna maaperän kuivua kastelujen välillä. Kastelun tulee olla jatkuvaa, kunnes ensimmäiset kukat ilmestyvät. Käytä mieluiten kivennäisvettä tai sadevettä ja muista tyhjentää vesi lautasesta välttääksesi juurten mätänemisen.

Laimenna nestemäinen lannoite kastelukannuun kahden viikon välein (pois lukien lepotila). Lisäksi, jotta kasvi pysyy mahdollisimman pitkään, harkitse sen istuttamista vuosittain suurempaan ruukkuun helmi-, maalis- tai huhtikuun aikana.

Temppu : kuten edellä mainittiin, kasteluveden tulee olla vähän kalkkikiveä. Voit kuitenkin käyttää vesijohtovettä, jos pehmennät sen seuraavasti: laimenna 10 litraan vettä 2 tl valkoetikkaa ja anna liuoksen seistä 20 tuntia, jotta kalkki putoaa astian pohjalle. Saat sitten kalkkikiveen vaalennetun veden ja valmiit kastelemaan joulukaktustasi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Papyrus: neuvoja istutukseen, kasvattamiseen ja hoitoon

Sisäorkidea: 6 yleistä virhettä, joita kannattaa välttää!

Kellastuvatko huonekasvisi? Tässä on syy ja kuinka korjata se!

5 kasvia, jotka symboloivat uutta vuotta ja leutoa talvea

Disanthus cercis-lehdillä: istutus ja neuvoja sen hoidosta