kuinka istuttaa, viljellä ja hoitaa häkkirakkautta

Physalis (tai häkkirakkaus) on erittäin helppo kasvi kasvaa. Hän tarjoaa herkullisia syötäviä hedelmiä, joilla on sama nimi ja jotka ilahduttavat sinua kesän lopussa. Erityisen esteettinen, sen hedelmät, jotka muistuttavat pieniä kirsikoita, on suljettu häkkiin kirkkaan punaisten ja turvonneiden pergamenttivihkojen avulla. Tämä häkki kuivuu ja näyttää vain kylkiluun verkkokalvon. Vaikka sillä on monia nimiä (talvikirsikka, karviainen, perulainen torakka, alkékenge, kiinalainen lyhty, kirsikka, tomaatti), fysalis on siis tunnistettavissa tuhannen joukosta! Selvitä, kuinka istuttaa, kasvattaa ja hoitaa häkissä olevaa rakkautta.

1) Mihin ja milloin istuttaa fysikalit?

Physalis voidaan istuttaa halutessaan joko syksyllä tai keväällä. Tietenkin on hyvä idea valita kevät kylmällä alueella ja syksy lämpimille alueille.

Physalis on kasvi, joka pitää kalkkipitoisesta maaperästä, jossa on kiviä. Se arvostaa myös aurinkoa ja valoa, mutta pelkää suoraa auringonvaloa. Osittainen sävy sopii siihen erittäin hyvin, mutta lämpö on välttämätöntä.

Maaliskuusta alkaen on mahdollista kylvää ämpäriin suojattuna. Sitten ne on siirrettävä toukokuussa.

fysikaalinen kylvökone
Luotto: papaya45 / Pixabay

2) Kuinka istuttaa Physalis?

  • Valitse tontti hyvin murennettua maaperää.
  • Kaivaa juuripalloa suurempi reikä noin 3 cm kaikkiin suuntiin.
  • Aseta kukin kasvi vähintään 1 metriin kaikkiin suuntiin, koska se on kasvi, joka tarvitsee paljon tilaa kehittyäkseen.
  • Aseta juuripallo reiän keskelle.
  • Täytä reikä puutarhan maaperällä.
  • Lisää multaa kypsää kompostia.
  • Taputa maaperä tiukasti pohjan ympärille.
  • Vesi runsaasti. Jos maaperä on kuiva, kaivaa kulho pohjan ympärille.

Kylvämistä varten: muista säilyttää kauhat noin 18–20 ° C: n lämpötilassa. 6-8 viikkoa myöhemmin, siirrä suoraan puutarhaan viimeisten pakkasten jälkeen.

3) Fyysien ylläpito ja korjuu

fysikaalinen kylvökone
Kuvaus: RitaE / Pixabay

Kun Physalis on paikallaan, se ei todellakaan vaadi hoitoa. Riittää, kun kastellaan sitä korkean kuumuuden tai kuivuuden aikana. Voit antaa sille saman lannoitteen kuin tomaateille varhain keväällä.

Sadonkorjuu tapahtuu yleensä elokuussa, joskus heinäkuussa, ja myöhemmän sadonkorjuu kestää lokakuuhun. Physalis löytyy useista väreistä, vaikka yleisin on punaoranssi. Mutta tiedät, että hedelmä on kypsä, kun kuori muuttuu violetiksi ja sitten ruskeaksi ja lopulta avautuu. Tiedämme sitten, että on aika korjata hedelmät!

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuinka viljellä ja ylläpitää sisäkorallilahtia?

Top 15 parhaista eksoottisista hedelmistä ja vihanneksista!

Aloittelija puutarhuri: 10 vinkkiä vihannespuutarhan tekoon parvekkeelle

tehokas resepti kasvien pelastamiseksi

10 kasveja matalan suojauksen tekemiseen