Kuinka leikata mehikasveja ja kaktuksia?

Mehikasvit, jotka tunnetaan myös nimellä mehikasvit tai malakofyytit, ovat trendikkäitä niin paljon, että niistä on tullut todellisia olennaisia ​​asioita puutarhakeskuksissa. Kuka ei ole koskaan jättänyt pientä kaktusta, aloe veraa tai echeveriaa ostaessaan kasveja? Tämä menestys ei johdu pelkästään niiden esteettisyydestä vaan myös helppokäyttöisyydestä. Mehevä kasvi voidaan todellakin unohtaa nopeasti ja vaatii hyvin vähän huomiota. Lisäksi näitä kasveja rakastetaan niin paljon, että ajatus niiden lisäämisestä voi houkutella. Tämän saavuttamiseksi paras tapa tehdä se on pistokkaat. Se on hyvin yksinkertainen tekniikka ja kaikkien saatavilla. Ota selvää, kuinka leikata mehikasveja ja kaktuksia.

1) Milloin leikata mehikasveja ja kaktuksia?

Mehikasveilla on kyky pitämään vettä kudoksissaan, jonka avulla he voivat kohdata kuuman sään tai kastelun puutteen. Kaktus muistuttaa voimakkaasti niitä sillä erolla, että piikit ja areolat koristavat niiden rakennetta.

Pistokkaat on parempi tehdä myöhään keväällä tai alkukesällä, kun on tarpeeksi kuuma olematta helleaalloissa.

pistokkaiden leikkaaminen
Luotto: frwooar / iStock

2) Kuinka leikata mehikasveja ja kaktuksia?

Mehikasveja on erittäin helppo leikata, koska riittää, kun otat palan varsia tai lehtiä ja istutat sen uudelleen. Leikkausprosessi vaihtelee hyvin vähän mehevästä lajikkeesta toiseen.

Kaktusille nämä ovat ”lumikengät”, segmentit tai ilmajuuret, jotka leikataan pois vaaka- ja pystysuunnassa. Mitä tulee ”pallo” -kaktusiin, sinulla on mahdollisuus ottaa imut, jotka näkyvät niiden pohjassa tai sivuilla.

Kun pistokkaat ovat kädessä, sinun on valmisteltava maaperä. Muista valita laadukas alusta ja valmistella pistokkaasi hyvin.

3) Mehikasvien pistokkaat

Yleinen tekniikka

  1. Aloita pistokkaiden valmistelu erittäin terävällä ja desinfioidulla terällä (esimerkiksi metyylialkoholilla). Leikkaa puhtaaksi pohjaltaan.
  2. Voit leikata leikkauksen hiilellä estääksesi sienen ilmaantumisen.
  3. Anna pistokkaiden kuivua muutama päivä (vähintään kolme), kunnes ne paranevat.
  4. Valmista ruukku, jossa on hiekasta koostuva tyhjennysalusta, mehikasveja peläten liiallista kosteutta. Ihanteellinen alusta koostuu ¾ hiekasta ruukkukentälle. Lisää myös muutama lusikka puuhiilijauhetta.

Lehtien pistokkaat

Lehtien leikkaaminen on helpointa. Ota mehevän lehtisi (echeveria, sirkkalehti, sedum, graptopetalum jne.) Sen pohjalle, anna sen kuivua yllä selitetyllä tavalla ja istuta lehtien pohja substraattiin. Aseta leikkaus täyteen valoon. Näet nopeasti uudet lehdet ja juuret leikkaamisen lopussa.

mehevä leikkaus
Tunnisteet: undefined undefined / iStock

Segmenttien leikkaukset

Pachycereus, Cleistocactus, Senecios tai Crassulas ovat kasveja sarakkeiden muodossa. Leikkaukset tehdään siksi niiden segmenteille. Leikkaa terävällä terällä varren osa, mukaan lukien sen pää. Muista käyttää käsineitä, jotta et pistäydy kaktuksen pistojen kanssa. Anna kuivua muutama päivä ja istuta sitten noin 2 cm varresta varoen, että tämä pituus ylittyy vaarassa nähdä leikkuumätä.

Kaktus vaatii paljon lämpöä. Leikkaamisen helpottamiseksi aseta puoli pulloa tai pussia päälle kasvihuoneilmiön luomiseksi.

segmentin kaktusleikkaus
Luotto: msscacti / flickr

Leikkaukset erityistapauksissa

Imeväisille, jotka ovat pallokaktuksilla tai osiin jaetuilla varsilla, menetelmä on hieman erilainen. Itse asiassa emme ota suoraan emokasvista, mutta leikkasimme kahden artikkelin väliin. Tämä koskee schlumbergerasia tai epiphyllumia.

Toinen erikoistapaus, Kalanchoe daigremontiana. Tämä kasvi tuottaa taimia lehtien reunalle. Ne on sitten kerättävä huolellisesti ja istutettava suoraan edellä mainittuun alustaan. Muutaman päivän kuluttua näet jo ensimmäiset versot!

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sisäpuu: 5 lajiketta hyväksyttäväksi!

6 orkideaa, jotka rakastavat terraariota

13 huonekasveja, joilla on kauneimmat lehdet

Rikkakasvit ovat hyödyllisiä eivätkä niin pahoja. Selvittää miksi!

Mitä istuttaa etelään päin olevalle parvekkeellesi?