Kuinka säilyttää parsa?

Alkuperäisestä ja kevyestä lehvästään arvostettu kasvi, parsa ei löydä paikkaa hyllyiltämme. Ja kuten kaikilla kasveilla, tälläkin on tarpeensa ja mieltymyksensä valon ja veden suhteen. Mutta mitkä tarkalleen? Katsotaanpa heti, kuinka hemmotella tätä kasvia.

Perusasiat tämän kasvin säilyttämiseksi

On monia tapoja hoitaa parsaasi, esimerkiksi jos haluat kasvattaa tai pitää sen pienempänä. Joka tapauksessa sellaisen hankkiminen on pitkäaikainen sitoumus: se voi kestää jopa kymmenen vuotta !

Aluksi puhutaan perusasioista. Kun tuot parsan kotiin, on parasta sijoittaa se paikkaan, jossa se voi nauttia valostatai ei ainakaan täysin varjossa.

Ulkona parsat käyvät hyvin myös parvekkeen tai ikkunalaudan istutuskoneessa. Ole kuitenkin varovainen talvella, koska se ei kestä liian alhaisia ​​lämpötiloja ! Molemmissa tapauksissa valo on välttämätöntä, jos et halua nähdä sen muuttuvan keltaiseksi.

pot fleur seinämaalaus eläinten parsa
Asparagus plumosus. Luotto: iStock / olga_prava

Kasvata parsaasi

Mitä tulee maaperään, niin tämän on oltava kustannuksia ja siksi sitä on kasteltava usein sen virkistämiseksi. Aseta savipallot kattilan pohjalle välttää veden pysähtymistä ja varmistaa maan tuoreuden. Kastele säännöllisesti kuumana vuodenaikana ja tilaa vesivarasto talvella.

Kun sää on todella kuiva, lehtiä voidaan kostuttaa pehmeällä vedellä. Jos sinusta tuntuu, että varret ovat liian pitkiä, leikata niiden tyvestä on aivan mahdollista! Kasvi saa siten sellaisen muodon, jonka haluat sille antaa. Jotta se voisi kasvaa ja kasvaa, se voidaan istuttaa uudelleen joka vuosi – tai joka toinen vuosi – talven lopussa.

Parsa Densiflorus fougères
Asparagus densiflorus -kasvit. Tekijät: Valokuvat | Flora / iStock

3 parsalajiketta

Erilaisia ​​parsalajikkeita, plumosus on epäilemättä herkin erittäin ohuilla oksillaan. Se ei kasva yhtä paljon kuin jotkut sen sukulaisista, mutta sen saniainen ilme aina miellyttää.

Omaperäisimmän palkinnon saa epäilemättä densiflorus, jota kutsutaan myös parsaksi kissan häntä. Tämä koristekasvi on mukava sisällä ja ulkona, ja se kehittää tiheän lehtien varret pitkin, mistä se saa lempinimensä!

Omalta osaltaan parsaa blasteri sopii erinomaisesti roikkuviin ruukkuihin sen ansiosta putoavat lehdet jotka antavat sille kaiken viehätyksensä. Vankka ja tuuhea, se voidaan myös laittaa ulos ja se on helppo huoltaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

5 kauneinta saniaista vihreään taloon

10 täydellistä kasvia ripustettavaksi sisätiloihin

6 orkideaa, jotka rakastavat terraariota

Agapanthus: istutus, viljely ja hoito

Kesäkuussa istutettavat 10 kukkaa kukkimaan koko kesän