Kuinka säilyttää säteilevä puutarha talvella?

Kun pakkanen laskeutuu, se on todellinen isku puutarhan kasveille. Itse asiassa, koska maa on kylmä ja märkä, se ei todellakaan anna kasvien kukoistaa. Nämä jäävät siksi lepotilaan palatakseen kesällä voimakkaammin. On kuitenkin vinkkejä ja erittäin kestäviä kasveja, jotka saavat puutarhasi loistamaan myös keskellä talvea! Tässä on kaikki vinkkimme puutarhan pitämiseen säteilevänä talvella.

1) Väritä kasvejasi

Koristele kylmää talvimaisemaa leikkimällä väreillä! On todellakin mahdollista oivaltaa upeita kontrasteja kauden lumen, sumun ja matalien pilvien kanssa. Tätä varten käänny marjapensaiden, kuten orapihlaja, holly, pihlaja, puuhiili tai cotoneaster. Punaiset tai oranssit marjat tuovat väriä ja tekevät maisemasta lämpimämmän.

Marjapensaat eivät ole ainoita, jotka lisäävät väriä puutarhaan. Jotkut mehikasvit, kuten Sedum-lajike (Garden Stonecrop), ovat tottuneet koviin ympäristöihin ja säilyttävät värinsä! Älä unohda myöskään värillisiä metsiä, kuten tiettyjen puiden: pajuja, pajuja (lempinimellä talven kuningas), hasselpähkinät, koiranpuut, koivut, tiibetiläiset kirsikkapuut… Rungot ja oksat ovat sekä graafisia että värikkäitä.

holly kasvit talvi uusi vuosi
Luotto: Scoobers / iStock

2) istuta ikivihreä

Ikivihreällä kasvilla on ikivihreät lehdet. Siksi nämä kasvit säilyttävät kirkkaan vihreät lehdet vuoden kaikkina kuukausina, jopa talvella. Ajattele siis kylmän vuodenajan ennakointia kauniin kauden aikana istuttamalla pensaita, pensasaitoja, pensaita, joissa on erilaisia ​​lehtivihreitä ja erilaisia ​​vihreän sävyjä! Neuvomme sinua: saniaiset, puksipuu, kirsikkalaakerit Otto Luyken, pyhä oliivi, muratti, osmanthus, havupuut tai jopa fotinia.

fotinia
Luotto: jackmac34 / Pixabay

3) talvikukat

Kyllä, on kukkia, jotka kukkivat talvella! Nämä kestävät perennat eivät vain värjää ulkoasua eloisilla kukinnoillaan, vaan ne tarjoavat myös erilaisia ​​tuoksuja koko puutarhasi tuoksumiseen. Siellä on kukkia, mutta myös kukkivia pensaita. Älä epäröi asentaa puutarhaasi: syklaami, orvokki, lumikellot, hellebore, kanerva, daphne, talviviburnum, taikapähkinäpuu, koiranpuu… Voit myös antaa ruusujen tai hortensioiden viimeisten kukinnan jäätyä, jotka jäätyvät maisemaan.

Syklaami
Tekijät: armennano / Pixabay

4) graafiset kasvit

Sekä graafisia että värikkäitä, tietyt kasvit antavat sinun jäsentää puutarhaasi ja tehdä siitä säteilevämmän. the siniohdake, azuriitti, fysalis tai echinacea sopeutuu täydellisesti pakkaselle ja lumelle ja tekee puutarhastasi kauniimman! Ajattele myös miscanthusta ja sen hopeisia piikkejä, jotka näyttävät hyvältä lomakauden lähestyessä.

sininen ohdake kukka
Luotto: strecosa / Pixabay

5) Leikkaa hieman myöhemmin

Viimeinen pieni vinkki puutarhan säteilemiseksi talvella: lykätä leikkaustyötä ! Ota kaikki irti kasveistasi ennen kuin päätät leikata ja puhdistaa ne. Anna niiden sitten kuivua loppuun asti. Voit sitten ottaa nämä oksat talteen ja tehdä kuivattuja kukkakimppuja tai potpourrioita.

koivu
Tekijät: Pixabay

Kesäkuussa istutettavat 10 kukkaa kukkimaan koko kesän

istuttaa ja ylläpitää gunnèrea