kuinka viljellä bergamottipuuta?

Bergamotti tunnetaan parhaiten aromistaan ​​tee- ja yrttiteissä. Tämä pieni puu (Sitrushedelmien bergamia) erittäin tuoksuvilla valkoisilla kukilla tuottaa siis syötäviä hedelmiä. Sitä kasvatetaan maassa Välimeren ilmastossa, mutta myös ruukuissa kylmemmille alueille. Itse asiassa sen kestävyys on rajoitettu -5 ° C: een. Sen kasvu on hyvin hidasta, ja ensimmäisten hedelmien näkeminen kestää muutaman vuoden. Lyhyesti sanottuna bergamotit ansaitsevat! Kuitenkin niiden 5-terälehtiiset kukat kukkivat joka vuosi ihastuttaakseen tuoksullaan. Ota selvää kuinka kasvattaa bergamottia.

1) Mihin ja milloin istuttaa bergamottipuu?

Koska bergamottipuu ei ole kovin kestävä, se on parasta istuttaa keväällä (maaliskuusta kesäkuuhun alueesta riippuen). Taimet ovat myös mahdollisia suojan alla 24 ° C: ssa, mutta niillä on vain vähän mahdollisuuksia menestyä. Joten kääntykää pistokkaiden puoleen.

Voit istuttaa bergamotipuun ihanteellisesti kalkkipitoiseen, humusta sisältävään, melko hiekkaiseen ja hyvin valutettuun maahan. Sen tulisi olla suojattu tuulelta, mutta hyvin alttiina auringolle.

2) Kuinka istuttaa bergamottipuu?

Istutusvaihe on erittäin tärkeä, koska se määrää puun, mutta myös sen hedelmien kasvun ja hyvän kehityksen. Tämä vaihe määrittää myös puun elämän. Joten ole varovainen ja perusteellinen.

Istutus maahan:

Istutus maahan on varattu kuumimmille alueille.

  • Tee aurinkoiselle paikalle, joka on suojattu tuulelta, tee istutusreikä 1 m syvä ja 1 m leveä.
  • Kostuta bergamotipuun juuripallo.
  • Lisää kanerrimaata, jos mahdollista. Tämä on voimavara.
  • Aseta kasvi reiän keskelle ja täytä loput maaperästä. Muotoile kulho jalan ympärille.
  • Vesi runsaasti.

Ruukun istutus:

Ruukkuihin istuttaminen on välttämätöntä kaikilla alueilla, joilla se jäätyy. Sinun on tuotava ruukku lokakuusta toukokuuhun lämmittämättömässä kasvihuoneessa tai verannalla. Toisaalta se on pakattava uudelleen oston yhteydessä.

  • Laita isoon kattilaan pohjaan savipallot.
  • Lisää maaperän seos, joka koostuu ¼ kanerva -maasta ja ¾ erityisestä sitrushedelmien maaperästä.
  • Aseta kasvi keskelle ja täytä maaperällä.
  • Vesi runsaasti.
bergamotti bergamotti
Luotto: 41330 / Pixabay

3) Kuinka säilyttää bergamottipuu?

Ruukkuissa kastellaan heti, kun maaperä on kuiva, mutta ilman ylimääräistä vaarassa nähdä kasvien mätänemisen. Kastelun tulee olla säännöllistä, mutta ilman seisovaa vettä. Ulkona, vesi kuumalla säällä. On mahdollista lisätä orgaanista lannoitetta sen kasvukauden aikana. Varo myös kirvoja ja mustaa mätää, joka aiheuttaa hedelmien mätänemistä.

Puussa ei todellakaan ole karsintaa, mutta paremman kasvun ja hyvän sadon saavuttamiseksi on mahdollista käyttää muutamia lisäeleitä. Poista meneillään oleva kuollut puu sekä väsyneet hedelmät. Tuuleta sisäpuoli ja sadonkorjuun jälkeen puolita versot leikkaamalla lehtiä.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Sitrushedelmät: kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Calamondin: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää sisätiloissa olevista appelsiinipuista

Kaki: miten istuttaa kaki ja miten sitä ylläpidetään?

miten taistella tätä hedelmätarhan tuholaista vastaan?

neuvoja istutuksesta ja hoidosta