kuinka viljellä Sichuanin pippuripuuta?

Sichuanin pippuripuu tarjoaa näitä kuuluisia mausteisia marjoja, joita löytyy monista ruokalajeista. Tämä pensas on helppo viljellä leveysasteillamme ja antaa meille mahdollisuuden maistaa kaikki suosikkiruokamme. Ota selvää, kuinka voit viljellä Sichuanin pippuria, tätä aasialaista maustetta, jolla on ainutlaatuinen maku.

Missä, milloin ja miten istutetaan Sichuanin pippuripuu?

Kaksi ajanjaksoa ovat ihanteellisia Sichuanin pippuripuun istuttamiseen: syksy tai kevät. Näitä kahta vuodenaikaa on suosittava, vaikka todellisuudessa pippurikasvi voidaan istuttaa milloin tahansa vuoden aikana, mutta aina pakkas- ja voimakkaan kuumuuden ulkopuolella.

Se ei ole vaikeaa maaperän tyypin suhteen, mutta vältä liian märkää maaperää, juuret eivät tue sitä.

Kun istutat, lisää lannoitetta reiän pohjaan, se parantaa Sichuanin pippuripuun juurtumista ja kasvua. Sen istutus ei eroa klassisen pensaan istutuksesta. Vesi runsaasti ja sitten säännöllisesti juurta tukehtamatta.

sichuan Zivtoxylum Piperitum
Luotto: orinoco-art / iStock

Ruukun istutus:

Jos valitset säiliön istutuksen, harkitse kasvin istuttamista kahden tai kolmen vuoden välein, tai se voi loppua tilasta ja tukehtua. Valitse astia tai astia rei’itetty Lisää pohjaan savipallojen tyhjennys ja käytä erityistä sitrushedelmien maaperää.

Kuinka säilyttää Sichuanin pippurikasvi?

Asennettu piparkasvi ei vaadi paljon hoitoa. Kuitenkin paremman suorituskyvyn vuoksi harkitse vettä säännöllisesti kasvi, kun se on kuuma. Ruukuissa sillä ei ole pääsyä maan resursseihin, joten säännöllinen kastelu on vielä tärkeämpää.

Se ei ole altis puutarhataudeille, mutta joskus se joutuu kirvahyökkäysten uhriksi.

Sadonkorjuu

Sadonkorjuu tapahtuu yleensä syyskuun ja lokakuun välillä, joskus jopa hieman ennen, kesän lopussa. Kun aika tulee, huomaat pieniä marjoja kasteinen elokuva. Tämä kalvo antaa hedelmän eikä pieni marmori. Korjuutekniikka koostuu lakanan asettamisesta puun alle ja oksien ravistamisesta niin, että pippuripallot putoavat. Sitten sinun tarvitsee vain kuivata ne ja kerätä vaaleanpunainen kuori. Itse asiassa, toisin kuin klassinen pippuri, sisustus ei ole syötävä.

Kapris – istutus, kasvatus ja neuvot sen hoidosta

taistele ahdistusta vastaan ​​tämän kasvin ansiosta