kuinka viljellä tätä peittokukkaa?

Lungwort, joka tunnetaan myös nimellä keuhkoruoho, on erittäin kestävä monivuotinen kasvi, joka kukkii varjossa. Siksi ei ole yllättävää, että löydämme tämän juurakoisen kasvin aluskasvillisuudesta tai tiheistä. Se voi mitata jopa 30 cm korkeuden ja linjaa puutarhan lattian upeasti. Lungwort on myös yksi kevään julistajista, koska se kukkii talven lopussa. Tutustu kaikkiin vinkkeihimme keuhkokuoren, tämän maan peittävän kukan, viljelyyn.

Missä, milloin ja miten keuhkot viljellään?

Ihanteellinen aika keuhkokuoren istuttamiseen on syksy juurtumisen edistämiseksi. On myös mahdollista istuttaa se keväällä niin kauan kuin vältytään pakkasilta.

Kasvi kasvaa helposti varjossa, mutta kauniin kukinnan saavuttamiseksi vähintään soleil vaaditaan. Valotus osittain varjossa olisi siksi ihanteellinen.

Maan suhteen sen on oltava rikas, viileä, humuksen kaltainen, mutta ei liian kostea.

Keuhkojen keuhkot
Lähteet: talkingtomato / iStock

Istutusta varten sekoita ruukkumaa ja puutarhamaa. Itse asiassa keuhkokuume tarvitsee hyvin valutettua maaperää menestyäkseen hyvin. Seuraava, vettä säännöllisesti laitoksesi ensimmäisten kuukausien aikana.

Kylvö paikalle on mahdollista keväällä. Kukinta tapahtuu kuitenkin vasta seuraavana keväänä.

Kuinka ylläpitää keuhkoja?

Kun tämä maadoitus on asennettu oikein, se ei vaadi huoltoa. Voit yksinkertaisesti ylläpitää sitä haalistuneiden kukkien poistaminen Kun asiat etenevät.

Vältä kastelua, kun kastat lehtiä, koska keuhkokuume on altis jauhemaiselle sienitaudille.

Divisioona

Keuhko voidaan jakaa luonnollisilla taimilla, mutta se on kasvi hybridi tosi helposti. Seuraavat kasvit eivät ehkä näytä emokasvilta. Kasvin moninkertaistamiseksi on parasta edetä nukkien jako syksyllä tai hyödyntämällä kevään kukintaa. Pistokkaita on myös mahdollista tehdä kasvihuoneessa.

Lumikellot: istutus, kasvatus ja hoito

vinkkejä varjokasvien kasvattamiseen