Kumin huolto, kastelu ja uudelleenistutus

Olennainen, mutta joskus aliarvioitu sisäkasvi, tämä ficus-lajike on kuitenkin erittäin miellyttävä ja koristeellinen! Syvien värien lisäksi kumi täyttää kauniisti tilan, kuten seinäkulmat. Se tuo koristeeseen melko eksoottisen ja korkeuden. Joten huolehdi siitä noudattamalla ohjetta!

Parempi pitää sisällä

Kumi on trooppinen kasvi, joka itse asiassa pelkää liian kylmiä lämpötiloja. Siksi se sopii erinomaisesti asuntoihin, toimistot ja taloja! Ihanteellinen on säilyttää se 15-25 °C:ssa. Lisäksi se on a saastuttava laitos joka auttaa puhdistamaan ilmaa. Varo liikuttamasta sitä liian usein, jotta se voi kehittyä hiljaa.

Vältä yläosan kastelua usein

Jos on jotain, jota Ficus elastica vihaa, se on veden pysähtyminen juurilla. Vaikka se on kestävä, liiallinen vesi voi nopeasti aiheuttaa sen menettää lehdet ja sen loistava. Joten ole varovainen tämän näkökohdan kanssa ja tarjoa sitä a hyvin kuivattu maa. Voit myös laittaa savipalloja potin pohjalle

Hänet on tuotava enemmän vettä kesällä, joka osuu samaan aikaan sen kasvukauden kanssa. Kuumalla säällä on suositeltavaa käyttää kosteaa liinaa kostuta lehtiä ja estää niitä kuivumasta. Talvella odota, kunnes maaperä on kuivunut pinnalta ennen kastelua.

ficus elastica caoutchouc
Luotto: iStock / Oksana_Bondar

Kunnioita valon tarvettasi

Kuten monet muut kasvit, kumi arvostaa valoa jos se ei ole suoraa. Tämä vahingoittaa lehtiä pitkällä aikavälillä. Toisaalta huomaamme, että siitä puuttuu valoa menettää värinsä ja kestää paljon korkeutta. Lehdet menettävät kiiltonsa ja lähempänä maata olevat putoavat. Siksi se miellyttää erittäin hyvin ikkunan takana verhon suojassa.

Istuta se uudelleen, jotta se voi kasvaa

Riippuen siitä, kuinka nopeasti kasvisi kasvaa ja riippuen ruukun koko jonka olet valinnut sille, se saattaa olla tarpeen istuttaa uudelleen joka vuosi. Jos käytät melko suurta pottia, saatat pystyä sijoittamaan repotteja.

Tietenkin paras aika istuttaa Ficus elastica on talven loppu, kun aurinkoiset päivät alkavat palata. Toisaalta se on täysin mahdollista pysyä samassa ruukku, jos et halua sen kasvavan liian korkeaksi.

Pese kätesi käsittelyn jälkeen

Kumin mehu voi todellakin paljastaa itsensä ärsyttävä. Se näkyy, kun kasvi leikataan. Noudata siis varotoimia ennen sen käsittelyä, jos sinulla on herkkä ihotyyppi. Samoin ole varovainen – jos sinulla on sellainen – että vauvoja ja pieniä lapsia eivät ole kosketuksissa tämän mehun kanssa. Tämä koskee myös lemmikkejä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

10 kasvia alkuperäisillä ja värikkäillä lehdillä

6 orkideaa, jotka rakastavat terraariota

Beaucarnéa: neuvonta, istutus ja ylläpito

neuvonta, huolto, istutus ja kukinta

10 keltaista kukkaa kirkastamaan puutarhaa varmasti