kylvä appelsiinin, sitruunan ja muiden kirpeiden hedelmien siemeniä

Tavoitteena istuttaa appelsiini- tai sitruunansiemeniä ei todellakaan ole puu kotona, vaan pikemminkin saada kaunis koristeellinen pensas! Tietenkin, jos sinulla on puutarha ja alueesi ilmasto sallii sen, on täysin mahdollista istuttaa se puun saamiseksi. Sitrushedelmien perheessä ei ole vain appelsiinia tai sitruunaa! Voit yrittää istuttaa bergamotin, kaffirkalkin, yuzun tai ponciruksen siemeniä. Tällä menetelmällä hedelmä tulee olemaan pitkä (7-8 vuotta), mutta pensas kasvaa hyvin nopeasti koristamaan olohuoneesi! Selvitä, miten sitrushedelmät kylvetään oikein.

Kuinka kylvää sitrushedelmiä?

1) Sinun on ensin kerättävä siemenet tuoreena kauden hedelmistä ja erityisesti erittäin kypsiä, koska kypsymättömien hedelmien siemenet itävät heikosti. Siementen pitäisi olla ehjä (ilman halkeamia) eikä vahingoittunut. Niiden pitäisi olla mukavia, mutta myös riittävän suuria siemenille. Pese ne huolellisesti älä jätä jälkiä hedelmälihasta. Aloita itäminen käyttämällä kylmä on tarpeellista. Tätä varten laita siemenet jääkaappiin 15 päiväksi, jos ne tulevat puutarhastasi. Kun kylvät ne, upota ne haaleaan veteen. Mutta jos ostit hedelmät supermarketista, se on jo käynyt kylmän huoneen läpi.

2) Valitse kattila, joka on lävistetty pohjaan ja halkaisijaltaan noin 10 cm. Aseta taustalle a tyhjennyskerros esimerkiksi savi- tai sorapalloja. Täytä sitten kattila istutusmulta ”Erikoiskylvö” jopa 1 cm: n päässä reunasta. Se voi myös olla sekoitus universaalia kukkivaa maaperää ja turvetta. Tärkeintä on, että alusta on joustava ja ilmava.

3) Kostuta alusta ja kylvää 4 siementä 1 cm syvyyteen. Pyyhi sitten pinta.

4) Kattila on sijoitettava lämpimään huoneeseen 25 ° C. Huoneen tulisi olla valoisa, mutta ilman suoraa auringonvaloa laitoksessa. Vesi säännöllisesti. Jos se on viileämpää, peitä kattila muovipussilla. Muista tuulettaa tässä tapauksessa kerran päivässä. Hidastamme kastelua talvella.

5) Kahden tai kolmen viikon kuluttua juurtuminen asetetaan paikalleen ja näet varmasti kaksi sirkkalehteä ilmestyvän. Kun kaksi ensimmäistä ”oikeaa” lehteä ilmestyy, poista suojaava muovipussi pysyvästi.

6) Kastele kasvi kerran tai kahdesti viikossa ruiskutettaessa lehtiä sadevedellä. Lannoite ei ole pakollinen.

appelsiinit appelsiinipuu
Laajuus: Hans / Pixabay / puutarhurit vihannespuutarhan yrtit

Siirrä nuoret kasvit

Kun nuoret kasvit voivat hyvin perusti potissa ja että ne voivat olla manipuloitu ilman niiden vahingoittumisen riskiä, ​​siirrä ne. Jokainen taimi on siirrettävä 10–12 cm: n halkaisijaan olevaan ruukkuun, joka on täytetty 2/3 ruukku- ja 1/3 puutarhamaan seoksella. Istutus on tärkeä askel.

Kun kasvit ovat saavuttaneet 20-30 cm korkeuden, sinun on jatkettava toinen siirto vielä isommissa ruukuissa.

Jos aiot koskaan istuttaa ne maahan puutarha, alkaa kovettaa niitä, kun ne saavuttavat 70 cm korkeuden.

Sitrushedelmien kylväminen eroaa tomaattien, papujen, salaattien, porkkanoiden ja muiden ”klassisten” vihannesten istuttamisesta keittiöpuutarhasta! Puutarhurin elämä on hyvää, eikö?

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Kuinka kasvattaa litsi sen kuopasta?

Yhdistetty puutarha: tekniikka kasvien palveluksessa!

Nolla jätettä: tässä ovat hedelmät ja vihannekset, jotka voidaan istuttaa loputtomasti!

3 vinkkiä estääksesi lintuja syömästä kirsikoitasi!

10 pensaita hedelmäsuojien tekemiseen