kylvö, istutus, viljely ja ylläpito

Kuninkaallinen paprika (Myrica gale) on erittäin kestävä pieni pensas. Sitä kutsutaan yleisesti myös suomyrttiksi tai puunhajuiseksi. Se kestää negatiivisia lämpötiloja aina -20 °C asti. Helppo huoltaa, se kasvaa helposti meidän leveysasteillamme. Varo kuitenkin sen harhaanjohtavaa nimeä: se ei ole paprika sinänsä, vaan koristepensas. Opi kasvattamaan kuningas chiliä.

Kuninkaallisen pippurin ominaisuudet

Tämä pensas koostuu oksista, jotka ovat suurimmaksi osaksi pystyssä ylöspäin. Sillä on hartsi rauhaset noin 1,5 cm pitkä ja väriltään kellanruskea. Aiemmin nämä rauhaset olivat hyödyllisiä lääketieteessä leikkausten ja paiseiden hoitoon. Lehtiä käytettiin karkotteena hyttysiä vastaan. Lisäksi sen hedelmät irtoavat voimakas tuoksu kun kosketat niitä tai rikot niitä. Se antaa puolen aromaattinen puuhun.

Kuninkaallisen pippurin pensas on yleensä 50 cm ja 1,5 metrin välillä. Kukinta tapahtuu kevään aikana, huhtikuusta toukokuuhun.

Ranskassa Myrica-suvun kuninkaallinen pippuri on yleisin, mutta maailmassa on peräti 50 lajia, joissa on joskus jopa syötäviä hedelmiä.

Myrica gale royal chili
Luotto: lillitve / iStock

Missä ja miten kasvatat kuninkaallista chiliä?

Tämä pieni pensas kasvaa parhaiten auringossa ja arvostaa suuresti kosteaa, hieman hapanta tai jopa soista maaperää. Se elää erittäin hyvin mineraalirikkaassa maaperässä. Lisäksi se rikastaa jälkimmäistä typpeä jonka se korjaa juuriensa ansiosta.

Kuninkaallinen paprika löytää helposti paikkansa altaan, lammen tai lammen reunalta. On mahdollista kylvää lämpimänä laatikoihin. Jos valitset pistokkaat, on tarpeen suorittaa ne kesäkuussa ja istuttaa ne maahan syksyn tai kevään aikana. Jätä jokaisen jalan väliin noin 1 metri.

Huolto ja tuholaiset

The leikata pensas kasvaa yleensä kukinnan jälkeen. Sen tarkoituksena on vain ylläpitää puun kauneus. Muista myös poistaa oksat ja kuolleet lehdet.

Mitä tulee tuholaisiin, olet melko hiljainen tässä asiassa. Todellakin, kuninkaallinen pippuri ei ole herkkä millekään taudille ja tuskin kiinnostaa puutarhatuholaisia.

10 täydellistä kasvia terraarion luomiseen

Mäkikuisma: istutus, kasvatus ja hoito