Luo helposti pieni vesipuutarha

Ennen kuin aloitat todellisen vesipuutarhan, kokeile mini -vesipuutarhaa! Sen periaate on koota yhteen laaja valikoima vesikasveja ensimmäisenä askeleena kentällä. Siellä on monia vesikasveja, ja mini -vesipuutarha on ihanteellinen hyvin pienille puutarhoille, joissa ei ole tarpeeksi tilaa lammen sijoittamiseen. Parvekkeelle tai terassille on myös mahdollista luoda pieni nurkka vedestä. Tässä muutamia vinkkejä mini -vesipuutarhan tekemiseen.

Mitä materiaaleja mini -vesipuutarhaan?

Mini -vesipuutarhan etuna on, että se vaatii sitä hyvin pieni investointi. Lisäksi kaikki tarvitsemasi materiaalit voidaan pelastaa!

Tarvitset säiliön, mieluiten yhden käsittelemätön puu, mutta voit myös käyttää hyvin suurta ämpäriä, allasta tai jopa vanhaa ammea. Sinun ei siis tarvitse käyttää penniäkään tulevassa uima -altaassasi! Tarvitset myös suojapeitteen.

vesipuutarha
Laajuus: Ralf Blechschmidt / Stock

Alustalle tarvitaan turvetta, soraa ja kalkkipitoisia mineraaleja (graniitti, hiekkakivi, porfyyri). Tarvitset myössadevesi mieluiten siksi, että vesijohtovesi on yleensä liian kalkkipitoista.

Pienempiin astioihin, kuten kauhoihin, mahtuu hitaasti kasvavia kasveja, kuten nénuphar tai vasara. Tämä pätee myös istutuskoneisiin, keraamisiin kattiloihin ja viinitynnyreihin.

Mini vesipuutarha kukkien keskellä

Lisää omaperäisyyttä yhdistämällä pieni vesialtaasi muiden istutusten joukkoon. Tätä varten sinun tarvitsee vain eristää miniallas suurempaan altaaseen.

Tässä suuressa altaassa lisää istutusmulta tai mikä tahansa muu rikas substraatti ja istuta valitsemasi kasvit. Mieluummin kasveja, jotka rakastavat kosteus koska pieni vesiallas tuo tietyn kosteuden ilmakehään.

Voit myös valita kääpiö pensaat tai muut ruohokasvit säiliön paikasta riippuen.

Estetiikan vuoksi lisää kasvien jalkojen ympärille kuivattuja juuria, oksia tai kiviä. Huoltopuolella varo vain viherleviä, jotka ovat yleensä erittäin invasiivisia ja pahanhajuisia.

Penstemon: neuvoja istutuksesta, kasvatuksesta ja hoidosta

Lumikellot: istutus, kasvatus ja hoito