Luonnolliset sienitautien torjunta puutarhan sairauksia vastaan ​​luonnollisesti

Kryptogaamitaudit ovat todellisia vitsauksia puutarhassa. Usein käännymme liian nopeasti kemiallisten kasvinsuojeluaineiden puoleen, joita kaupoista löytyy helposti epätoivosta. Valitettavasti tämä ei vaikuta ympäristöön ja biologiseen monimuotoisuuteen. Mutta tiesitkö, että puutarhassasi on monia kasveja, joita voidaan käyttää fungisidinä ja jotka ovat yhtä tehokkaita kuin kemikaalit? Tutustu puutarhan luonnollisiin sienitautien torjunta -aineisiin.

Rikkakasvit eivät ole niin pahoja

Meillä on tapana poistaa ja hävittää rikkaruohot ajattelematta. Ja rikkaruohot ovat kuitenkin täynnä etuja. Esimerkiksi puutarhan märillä alueilla löydetyllä korteella on ehkäisevä vaikutus monia yleisiä puutarhatauteja vastaan. Se auttaa esimerkiksi ehkäisemään ja hoitamaan rupia, ruostetta ja jopa persikanlehtiä. Riittää, kun valmistetaan seos 1 kg kasvia 10 litraan kylmää vettä ja lämmitetään sitten valmiste kiehuvaksi. Ota sitten 1 litra saatua keittämistä laimentaaksesi se 2 litraan vettä. Valmiste on valmis ruiskutettavaksi eri kasvien lehdille.

Absinttiä käytetään myös herukoiden suojaamiseen ruosteelta. Tarvitset vain 250 g kuivattuja kukkia ja lehtiä ja 10 l kiehuvaa vettä. Infusoi lehtiä ja kukkia 10-15 minuuttia. Tuotetta ei tarvitse laimentaa vedellä, jotta sitä voidaan käyttää kasveissa.

Vihanneksia keittiön puutarhasta

Oletko miettinyt puutarhasi luonnollisia ruokia? Valkosipuli on tehokas sienitautien torjunta -aine, jota voidaan käyttää sen jälkeen, kun se on puristettu survin kanssa. Valmista keittäminen noin 100 g soseella 10 litraa vettä kohti. Tuloksena oleva seos on hyödyllinen puutarhakasvien parantavassa ja ennaltaehkäisevässä hoidossa. Valkosipulin istuttaminen puutarhaan voi myös suojata joitain hedelmäpensasja, erityisesti mansikoita. Tämä estää harmaan lahon lisääntymisen. Lisäksi niiden asettaminen perunoiden ja tomaattien väliin suojaa niitä hometta vastaan. Sen sientenvastaisten ominaisuuksien ansiosta, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin valkosipuli, on myös mahdollista käyttää sipulia.

Voit myös käyttää ruohosipulia hedelmä- tai vihannesrivien välissä vähentämään kasveja tuhoavien sienien kasvua.

Monilioosin torjumiseksi piparjuuri on yksi tehokkaimmista keinoista. Valmistus on hyvin samanlainen kuin muut: sekoita 250 g juuria ja lehtiä 10 litraan kiehuvaa vettä noin viidentoista minuutin ajan. Infuusion voi käyttää suoraan laimentamatta lehtiä jäähdytyksen jälkeen.

piparjuuri
Luotto: Yelkrokoyade / Wikipedia

Luonnolliset sienilääkkeet

Maaperään sekoitettu puuhiilijauhe auttaa vähentämään vaimennusta suojaamalla niitä mikrosieniltä. Tätä samaa jauhetta voidaan käyttää myös puiden ja kasvien haavoihin.

Rikkiä käytetään myös tiettyjen kasvien suojaamiseen Bordeaux -seoksen yhteydessä. Jauhemuodossa sitä voidaan käyttää kasveissa niiden suojaamiseksi rupia tai jauhetta vastaan.

Lähde

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Rikkakasvit ovat hyödyllisiä eivätkä niin pahoja. Selvittää miksi!

Porkkana lentää: miten taistella tätä vihannespuutarhan tuholaista vastaan?

Bordeaux -seos: vaara luonnolle?

taistele ahdistusta vastaan ​​tämän kasvin ansiosta

Nordmann -kuusi: istutus, kasvatus ja hoito